Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία – Νέα προβοκάτσια Ερντογάν (φωτο)

Ενώ οι φιλότουρκοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού(FSA), που υπερασπίζονται τις πόλεις Αζάζ και Μαρέα, στη βορειοδυτική Συρίακοντά στα σύνορα με την Τουρκία, χάνουν τη μάχη από το Ισλαμικό Κράτος...  

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία – Νέα προβοκάτσια Ερντογάν (φωτο)

Ο Ερντογάν εισέβαλε σε κουρδικό έδαφος Συρία και κανείς δεν έχει γράψει λέξη. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ολοκάθαρα τουρκικά στρατεύματα, πεζικάριοι και...

τεθωρακισμένα, να έχουν στήσει την Παρασκευή σημεία ελέγχου μέσα στο συριακό έδαφος και συγκεκριμένα σε έδαφος που ανήκει στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν.
turkish_troops_syria
Οι Τούρκοι έχουν αφαιρέσει τα εθνόσημά τους πάνω από τα τεθωρακισμένα.
Όπως διαβάζουμε στο Twitter, τα τουρκικά στρατεύματα έλαβαν θέσεις κοντά στην πόλη Γίνδαρο (Jendires), η οποία επίσης συναντάται με τις γραφές Jandairis, Jindires, Jandires, Jendires, Jendeires, ή Jandarus, οι δε Κούρδοι προφέρουν την πόλη Cindarisa. Εισήλθαν μόνο 20 μέτρα μέσα στο συριακό έδαφος, αλλά έστησαν σημεία ελέγχου, προκαλώντας επιδεικτικά.
Η πόλη έχει σημειωθεί στον χάρτη με το περίγραμμα ενός κόκκινου αστεριού. Με κίτρινο χρώμα είναι το κουρδικό καντόντι της Εφρίν, με πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι φιλότουρκοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και η σύμμαχός του Αλ Κάιντα, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με κόκκινο είναι οι περιοχές των κυβερνητικών.
map_janadaris
Απορία προκαλεί γιατί οι Τούρκοι εισέβαλαν σε κουρδικό έδαφος από τα δυτικά, μακριά από το μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος που υποτίθεται ότι «πολεμούν». Εκτός εάν προετοιμάζουν κάποιο πισώπλατο χτύπημα στους Κούρδους που θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικά στρατεύματα εισέρχονται στο συριακό έδαφος, είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι εισέρχονται σε έδαφος της Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι, αποσκοπώντας ίσως και σε κάποια προβοκάτσια.
Μην ξεχνάμε ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Αμερικανοί κομάντος πολεμάνε στη Συρία στο πλευρό των Κούρδων. Εάν όμως οι ίδιοι Κούρδοι χτυπούσαν τους Τούρκους, οι Αμερικανοί με ποιανών την πλευρά θα πήγαιναν;
Ο μέγας προβοκάτορας Ερντογάν αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν πειθαρχεί στους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον αλλά επιθυμεί μια ολοκληρωτική ανάφλεξη. Αν και έχει προειδοποιηθεί από τη Ρωσία ότι εάν εισβάλει στη Συρία μπορεί και να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως τελικά αυτό να επιδιώκει στο ανισόρροπο μυαλό του.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες ντοκουμέντα:
turks_efrin1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου