Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Αυτός είναι ο "σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο" για τον οποίο καμάρωναν τα μπαστάρδια του ευρωκομμουνισμού

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έτσι πλέον πλειστηριασμοί και κατασχέσεις θα γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία...

Στο σφυρί μεζονέτες, διαμερίσματα και... πρόβατα – Βροχή οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί

Οι ψηφιακές διαδικασίες σε ό,τι αφορά στις κατασχέσεις επιταχύνουν τη διαδικασία και έτσι έρχονται βροχή οι πλειστηριασμοί που αφορούν σε ακίνητα, πλοία, ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής, ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν σε πασίγνωστα πρόσωπα, αλλά και στάνες... μέχρι και πρόβατα!

Το περίεργο είναι πάντως ότι ενώ οι φόροι για τους ιδιοκτήτες υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές, είναι δηλαδή οι φόροι φουσκωμένοι, στην περίπτωση που... γίνει πλειστηριασμός η τιμή πέφτει κατά πολύ καθώς υπολογίζεται με βάση την εμπορική αξία.

Την αξία θα καθορίζει ένας πιστοποιημένος εκτιμητής, που μπορεί να είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία, που θα προσλαμβάνεται από τον δικαστικό επιμελητή που κάνει την κατάσχεση. Οι εκτιμητές είναι καταχωρημένοι σε ειδικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών.


Τι βγαίνει στο σφυρί το επόμενο διάστημα:
- Διαμέρισμα 183 τμ με βεράντες στο Π. Ψυχικό, γιά χρέη 166.000 ευρώ και α΄ προσφορά μόλις 22.050 ε, κατόπιν απόφασης μείωσης της τιμής.
- Μεζονέτα 467 τμ στην Εκάλη με α΄ προσφορά 550.000 ε, ενώ παλιότερα εκτιμάτο σε 1,2 εκατ. ε.
- Δύο αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων μαζί με τις εγκαταστάσεις ξενοδοχιακής μονάδας 255 δωματίων (δυναμικότητας 543 κλινών) στην Χαλκιδική, με τους υπόλοιπους χώρους (εστιατόριο, μπαρ, ταβέρνα, γυμναστήριο, σάουνα, κλπ.), μετά από σχετική επίσπευση από τράπεζα για χρεωστικό υπόλοιπο 6,8 εκ. ε, με τιμή εκτίμησης και α΄ προσφοράς τα 7,6 εκ. ε, περίπου στο ύψος της αντικειμενικής αξίας.
- Διαμέρισμα 200 τμ, αποθήκες και γκαράζ στη Θεσσαλία, για χρέη 200.000 ε προς την επισπεύδουσα τράπεζα, με τιμή α’ προσφοράς περίπου 260.000 ε.
- 180 θηλυκά πρόβατα διαφόρων χρωμάτων και ηλικιών, που εκτιμήθηκαν προς 90 ε. το καθένα και συνολικά σε 16.200 ε. και θα “βγουν στο σφυρί” στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του οφειλέτη (χρέους 21.300 ε) με α΄ προσφορά στα 60 ε ανά πρόβατο και συνολικά 10.800 ε.
- Μηχανολογικές εγκαταστάσεις πτηνοτροφίας για χρέος 216.000 ε, μαζί με ποτίστρες, χώρους ωοσκόπησης και 4 μοτέρ κοπριάς…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου