Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ερντογάν: Στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Νέo απειλητικό μήνυμα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, όπως τόνισε, «στην ανατολική Μεσόγειο λαμβάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε...

Ερντογάν: Στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

«Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η ‘’νότια Κύπρος’’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά για...
τις έρευνες στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Tούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου και τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της ‘’νότιας Κύπρου’’ η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ με ύποπτο τρόπο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη.

«Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η ‘’νότια Κύπρος’’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η ‘’βόρεια Κύπρος’’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά στα F-35 και στις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν ανέφερε «Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με κλοπή».
«Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του; Αυτό θα ήταν κλοπή», τόνισε ο Ερντογάν ενώ εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια για τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.
«Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου