Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Φτάνει πια η ανοησία και η θεματική μονομέρεια. Η ζωή ΔΕΝ είναι μονάχα αυτό που νομίζετε ότι ξέρετε

Ας σοβαρευτούμε ωστόσο, διότι τα πράγματα ΔΕΝ είναι απλά και ΔΕΝ μπορεί να επαφίεται η τύχη τους σε ανεπαρκέστατους πολιτικολογούντες, καιροσκόπους, αντιγραφάκηδες ή και σε συμπλεγματικούς κάθε λογής... 




του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, ΝΑΙ είναι κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, και ΝΑΙ συνδέεται άρρηκτα με το ζήτημα της ταυτότητας της εξουσίας. 
  • Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη. Σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς σημαίνει το να είναι η χώρα υπό κατοχή… Το να έχει εκχωρήσει κυριαρχία και δικαιώματα υπερεξουσιών σε εξωθεσμικούς και εξωχώριους μηχανισμούς… Το να έχει υποθηκεύσει την ίδια της την υπόσταση… Το να αντιμετωπίζεται ως χώρος μειωμένης ή και ανύπαρκτης κυριαρχίας. 
  • Όποιος νομίζει ότι όλα τούτα ανακτώνται με την πραγματική εξουσία να παραμένει εκχωρημένη σε τρίτους, και με... ανδρείκελα άνευ χαρτοφυλακίου που να νομίζουν ότι διοικούν, απλώς ζει το δικό του όνειρο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ζωή και με τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος. 
Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα... ΟΧΙ... ΔΕΝ είναι απλά ένα τεχνικό πρόβλημα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ μπορεί να προσεγγίζεται ως τέτοιο σε μια χώρα που τελεί υπό κατοχήν, με τρία μνημόνια, με υπερταμεία, με «στρατηγικές» συμφωνίες που βαθαίνουν και διευρύνουν την εξάρτηση, και με ένα σωρό άλλες αντίστοιχες «ομορφιές» στην πλάτη. 

ΟΧΙ… Οι βηματισμοί για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, ΔΕΝ αποτυπώνονται σε ένα υπηρεσιακό manual, που είναι καταχωνιασμένο κάπου και περιμένει τους πρίγκιπες της πολιτικής να το ξεσκονίσουν και να το θέσουν σε εφαρμογή… 

Είναι μια διαδικασία σύνθετη, με πολλά συνακόλουθα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδυασμένα, και των οποίων το εύρος, η ταυτότητα, η κρισιμότητα και ο βαθμός δυσκολίας, συναρτώνται άμεσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ιστορικής εποχής. Και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο από τα... logistics. Σε αυτά εξαντλείται μονάχα η "τεχνογνωσία" των αφελών...
  • Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι μπορούν να καμαρώνουν για την υποτιθέμενη "τεχνογνωσία" τους, δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε ΟΥΤΕ για την ουσία της πολιτικής ΟΥΤΕ βεβαίως για το τι σημαίνει η πραγματική αποτύπωση των όρων της υποτέλειας στον δαίδαλο των οποίων καθηλώνεται η χώρα. 
Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα ΔΕΝ γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού που παράγει χαρά «μιας χρήσης» και πολίτες τρίτης κατηγορίας. 
Η πατρίδα μας άλλωστε δεν έχει ανάγκη από καταστροφικές ανερμάτιστες πολιτικές και πυροτεχνηματικές διαχειριστικές πρωτοβουλίες που έχουν πανάκριβο feed back, αλλά από σοβαρή και συνολική πολιτική πρόταση διεξόδου.

Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα ΔΕΝ αποσυνδέεται από την ανάγκη μιας συνολικότερης αντίληψης για την φυσιογνωμία της ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ... 

Και αυτή με την σειρά της οφείλει να αντιστοιχίζεται απόλυτα και να υπηρετεί μια συγκεκριμένη παραγωγική και αναπτυξιακή εθνική πορεία με τον ανάλογο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό βεβαίως. 

Διότι αυτό είναι που θα "κλειδώσει" την εξουσία στα χέρια των εθνικών δυνάμεων την επόμενη μέρα, ΚΑΙ όχι το μοίρασμα ηλεκτρονικού χρήματος στους λογαριασμούς...

Αυτό είναι που θα  καταστήσει την Εθνική Oικονομία money maker και όχι money speder...

Χωρίς όλα τούτα, το πυροτέχνημα της μιας μέρας, θα γίνει η μαύρη τρύπα που θα καταπιεί τα πάντα την επόμενη... 

(Ψιλά γράμματα βέβαια όλα αυτά για τον τιτανοτεράστιο Καζάκη και τους  απερίσκεπτους παπαγαλίζοντες)...
  • Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα επομένως προϋποθέτει πλήρη ΑΝΑΚΤΗΣΗ του εκδοτικού δικαιώματος και αυτό είναι ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ δικαίωμα. Και τα κυριαρχικά δικαιώματα ΔΕΝ λύνονται χωρίς προηγουμένως να έχουν δοθεί απαντήσεις για την ταυτότητα και την ιθαγένεια της εξουσίας. 
Η πλήρης ανάκτηση αυτού του δικαιώματος, και η ενσωμάτωσή του σε μια άλλου τύπου ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, προϋποθέτει και την πλήρη ανάκτηση της ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ στην τράπεζα θεματοφύλακα που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και αυτή είναι πράξη εθνικής κυριαρχίας με ύψιστη βαρύτητα και όχι μόνο… 
  • Προφανώς ξεπερνά κάθε μέτρο θεμιτής ανοησίας η αντίληψη όσων φαντάζονται πως αυτή η διαδικασία θα γίνει με τον κ. Στουρνάρα να περιμένει στην είσοδο τους αντιγραφάκηδες… Να τους καλωσορίσει.. Και να τους παραδώσει τα κλειδιά… Το εκδοτικό δικαίωμα… Το πλήρες πακέτο των μετοχώνΚαι μια μερίδα μοτσαρέλα… 
Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα για να εργαλειοποιηθεί μεταξύ άλλων ΚΑΙ ως μηχανισμός που θα δώσει ΕΙΣΟΔΗΜΑ στην κοινωνία και ΚΕΦΑΛΑΙΑ στην Εθνική οικονομία… και ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ σωτηρίας στους μηχανισμούς καταδυνάστευσης των πολιτών, προϋποθέτει άλλα κέντρα αποφάσεων και εν τέλει διαφορετική ταυτότητα στον μηχανισμό και στον φορέα άσκησης της εξουσίας. 

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται πως όλα τούτα ενεργοποιούν ένα περιβάλλον συγκρούσεων μέσα στο οποίο η Ελληνική κοινωνία οφείλει να τεθεί απέναντι στο συνολικό καθεστώς της εξάρτησης επιδιώκοντας να πάρει πίσω τον απόλυτο και πλήρη έλεγχο της χώρας της, ή είναι ο ίδιος απελπιστικά ανόητος ή αναζητεί αφελείς για να κάνει μεταξύ αυτών τον σπουδαίο. 

Εν κατακλείδι… 
Φτάνει πια η ανοησία και η θεματική μονομέρεια. Η ζωή ΔΕΝ είναι μονάχα αυτό που νομίζετε ότι ξέρετε, και σίγουρα ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι η πολιτική.  

Εξαντλήθηκε ΚΑΙ η ανοχή μας απέναντι στην ακατάσχετη κουταμαρολογία που δεν οδηγεί πουθενά. 

Μια ολόκληρη δεκαετία περιφερόμενοι τσαρλατάνοι αποπροσανατολίζουν την κοινωνία αμπελοφιλοσοφώντας τεχνοκρατικά, και κατασκευάζοντας ο καθένας το δικό του αφήγημα, αποκομμένο πλήρως από το συνολικό πρόβλημα της χώρας. Είναι αυτοί που έστειλαν και πάλι στο σπίτι τους όσους απετόλμησαν να βγουν στον δρόμο της αμφισβήτησης. 

Τους διέλυσαν το μυαλό με τεχνικά παραμύθια, σε μια ιστορική συγκυρία που όλα τούτα θα έπρεπε να υποταχθούν στην αναγκαία πολιτική σύγκρουση με στόχο την πολιτική ανατροπή. 

Είναι η σύγκρουση που θα έκρινε τελικά το πρόβλημα της εθνικότητας της εξουσίας σε πρώτη φάση, και επειδή αυτό από μόνο του δεν αρκεί, θα έπρεπε μοιραία να κρίνει και την ίδια της την πολιτική φυσιογνωμία.

Ψιλά γράμματα βέβαια όλα τούτα για φτηνούς μονεταριστές που παπαγαλίζοντας αισθάνονται ότι έγιναν σπουδαίοι κάτοχοι μεταβατικής τεχνογνωσίας και διάφορα άλλα κουλά...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου