Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Κρεσέντο πολιτικής κωλοτούμπας και παραλήρημα ημιμάθειας από τον απίθανο κ. Καζάκη

Λυπάμαι κύριοι αλλά πολιτική ΔΕΝ γίνεται ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΑΣ εμμονές και ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ αυθαίρετα σενάρια πολιτικών τσαρλατάνων. Πολύ δε περισσότερο πολιτική ΔΕΝ γίνεται σε συνθήκες εργαστηρίου, αποσπώντας τα σενάρια που συγγράφουν οι ημιμαθείς από το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο συνθλίβεται η ζωή των ανθρώπων…


Σχετική εικόνα

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εάν τα ορφανά και οι ανανήψαντες αισθάνονται την ανάγκη να λειτουργήσουν ως δεκανίκια του καταρρέοντος καιροσκόπου, είναι δικό τους το ηθικό πρόβλημα και ως τέτοιο ουδόλως μας αφορά. 

Δεν είναι δυνατόν όμως να ευτελίζεται μια υπεύθυνη πολιτική διεργασία και να θυσιάζεται στο βωμό της σκοπιμότητας, και οι κύριοι αυτοί να μην εισπράττουν τις δέουσες απαντήσεις, και να μην αποκαλύπτεται το αποκρουστικό παραμύθι τους. Ας επανέλθουμε λοιπόν στην ουσία…

Πρώτον: Η συνέντευξη του κ. Καζάκη στην ΕΡΤ υπήρξε ένα κανονικό παραλήρημα πολιτικής κωλοτούμπας και τεχνικής ημιμάθειας, και καλό είναι οι σοβαροί άνθρωποι να κρατήσουν από αυτό τις δέουσες αποστάσεις.

Δεύτερον: Η μετάβαση στο Εθνικό νόμισμα, δεν είναι ένα άθροισμα επιπόλαιων τεχνικών και διαχειριστικών ρυθμίσεων, αλλά μια εξόχως πολιτική διαδικασία ρήξεων, συγκρούσεων και ανατροπών. Ως τέτοια, οφείλει να είναι αυστηρά και απόλυτα εναρμονισμένη με...
το πολιτικό περιβάλλον της ιστορικής εποχής κατά την οποία θα συντελεστεί, και φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι πλήρως συνδεδεμένη με το κεφαλαιώδες ζήτημα του χαρακτήρα και της ταυτότητας της εξουσίας.

Όποιος επιμένει να μην αντιλαμβάνεται αυτή την κρίσιμη παράμετρο, απλώς παπαγαλίζει πέντε ανοησίες που άκουσε από τον Καζάκη και δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να κατανοήσει και δευτερευόντως να αξιολογήσει αυτά που άκουσε.

Τρίτον: Η διαδικασία μετάβασης, ΔΕΝ είναι μονομερής… ΔΕΝ είναι μονοδιάστατη… ΔΕΝ ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των αναγκαίων τεχνικών ρυθμίσεων που την αφορούν.

Ακόμη και αυτές καθ’ εαυτές οι τεχνικές ρυθμίσεις ΔΕΝ είναι ένας σαφώς περιγεγραμμένος μονόδρομος, και ΔΕΝ προσδιορίζονται σε ένα κλειδωμένο πρωτόκολλο στο οποίο προκαθορίζεται τι και πως ακριβώς θα πρέπει να γίνει.

Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι διαθέτει κουλτούρα και τεχνογνωσία μετάβασης που δεν υπόκειται σε τρικλοποδιές, ρήξεις, ανακοπές και κυρίως ότι δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο άτακτων ανατροπών και ανεξέλεγκτης κατάρρευσης, είναι τουλάχιστον ανερμάτιστος, και συνιστά χάσιμο χρόνου η οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.

Και για να τελειώνουμε με τις κουταμάρες μαθητευόμενων τσαρλατάνων και φτηνών παπαγαλιστών…
  • Δεν υπάρχει ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ μετάβασης και μετά κάτι άλλο, όπως φαιδρά επαναλαμβάνει ο κ. Καζάκης στο πολιτικό του παραλήρημα. Υπάρχει μια διαδικασία ενιαίων πολιτικών και μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν στο περιβάλλον μιας διαφορετικής πολιτικής εξουσίας, διαφορετικά το όλον εγχείρημα καταρρέει την επόμενη κιόλας στιγμή στα εξ ών συνετέθη.
  • Το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πιστώσει τίποτε ούτε ηλεκτρονικά ούτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, αν δεν έχει διασφαλίσει πλήρη, απόλυτη και αδιαμφισβήτητη κυριότητα στο μηχανισμό και στα εργαλεία παραγωγής χρήματος.
Είναι ανόητο να επικαλείσαι ως παράδειγμα ευκολίας αυτό που έκανε ο Στουρνάρας «δίνοντας» κεφάλαια στις τράπεζες…
  • Πρώτον γιατί ο Στουρνάρας όπως και ο Προβόπουλος υλοποίησαν εντολές των Τρισέ, Ντράγκι κλπ και λειτούργησαν σε απόλυτη συνέργεια μαζί τους.
  • Δεύτερον γιατί το δημιουργηθέν χρήμα είχε δεδομένα τα κρίσιμα θεμελιώδη. Δηλαδή… Προέλευση… Προορισμό… Σκοπό διάθεσης… Εγγυήσεις.
Όλα τα παραπάνω λοιπόν, δεν θέτουν σε αμφισβήτηση ή αντιστρόφως δεν καθιστούν δεδομένη την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να παραχθεί χρήμα. Αυτή υπάρχει και διαθέτει ταυτότητα χαραγμένη στο κούτελο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ και ο ΦΟΡΕΑΣ λήψης της είναι το ζητούμενο, και αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς διαφεύγει από του φλυαρούντες παπαγάλους.

Κανείς δεν χέστηκε για την τεχνική λεπτομέρεια της δεδομένης ύπαρξης του μηχανισμού «παραγωγής» χρήματος. 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι ανόητοι είναι πως η ταυτότητα του κτήτορα… ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ δηλαδή που έχει στα χέρια του το κουμπάκι του μηχανισμού, είναι αυτή που θα καθορίσει... 
  • Αν το «χρήμα» που θα παράξεις θα είναι ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ή ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ. Και κυρίως... 
  • Αν θα είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ που έχει ανάγκη το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να ασκήσει εξουσία ή ΕΙΣΟΔΗΜΑ που έχει ανάγκη η κοινωνία και η εθνική οικονομία για να πάρει μπροστά.
Ανίκανος… Ημιμαθής… ή απλός τσαρλατάνος μπορεί να είναι όποιος προσπερνά αυτές τις έννοιες και απαντά με ένα "ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ» στο ερώτημα για το αν μπορούν όλα τούτα να γίνουν εντός της ΕΕ ή της Ευρωζώνης.

Η επιμονή λοιπόν του όποιου τσαρλατάνου να μιλά και να ξαναμιλά για ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ΑΜΗΧΑΝΙΑ από έναν άνθρωπο που δεν έχει καταλάβει που πατά και που βρίσκεται.

Συνιστά κουταμάρα πρώτης τάξεως να ισχυρίζεται κάποιος ότι η διαδικασία μετάβασης είναι ένα τεχνικό κομμάτι το οποίο ήδη «γνωρίζουμε»… Παπόρια γνωρίζετε… 

Το μόνο δεδομένο είναι το σημείο (το status) από το οποίο ξεκινάς, και η επιθυμητή κατάσταση στην οποία θέλεις να καταλήξεις. 

Σήμερα… την 1η Ιουλίου του 2019… Το επόμενο μήνα ή πολύ περισσότερο τον επόμενο χρόνο ΤΙΠΟΤΕ απολύτως ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ λατρεμένοι μου παντογνώστες.

Και αυτή ακριβώς η διαρκής τροποποίηση των δεδομένων «κυριαρχίας» είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που θέτει το ζήτημα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ως κορυφαίο πρόβλημα της μετάβασης.

Οποιαδήποτε κουβέντα που αποστασιοποιείται από αυτό ή πολύ περισσότερο οποιαδήποτε συζήτηση του γυρνά επιδεικτικά την πλάτη και κοροϊδεύει το σύμπαν με ένα: «ΝΑΙ… ΜΠΟΡΕΙ και ΜΕΣΑ στην ΕΕ και στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ», είναι απλώς… Κουταμάρα και τίποτε περισσότερο.

Τέλος…. Συνιστά κατάντια και πλήρη έκπτωση της λογικής να ισχυριζόμαστε ότι «τα λέμε έτσι για να τους την φέρουμε… για να τους πιάσουμε στον ύπνο» ή «για να μην φέρουμε το πολιτικό μας συνεταιράκι σε δύσκολη θέση». Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις αηδίες…
  • Η ΕΚΤ παράγει χρήμα ΜΟΝΟ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ… 
  • Η ΕΚΤ παράγει χρήμα ΟΧΙ για να ΣΩΣΕΙ ΚΡΑΤΗ ή ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ… 
  • Το παράγει και το χρησιμοποιεί για να «ταΐζει» και να «στηρίζει» ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
Οτιδήποτε έκανε λοιπόν η ΤτΕ το έκανε με την σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ και όχι εξ αιτίας της καλοσύνης των Στουρνάρα και Προβόπουλου.

Η ΕΚΤ για να δώσει χρήμα… δηλαδή ρευστότητα… δηλαδή ΚΕΦΑΛΑΙΟ… ακόμη και στους ΘΕΣΜΟΥΣ της ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ζητά επιλεγμένες εγγυήσεις και εισπράττει και πανωπροίκι…

Ποιός θα τα διασφαλίσει αυτά στην ΕΚΤ… εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ… έτσι ώστε η ΤτΕ να εξασφαλίσει χρήμα που θα το διαθέσει ΟΧΙ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ… ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ στην Ελληνική κοινωνία και στην Εθνική οικονομία;;; Αυτό μόνο ο κ. Καζάκης και οι παπαγαλίζοντες αναλυτές του το γνωρίζουν.

Το να αποκρύπτεις αυτόν το ρόλο της ΕΚΤ και να παραμυθιάζεις τον κόσμο για δυνατότητες ΕΝΤΟΣ της Ευρωζώνης, αυτό στο λεξιλόγιο της αλήθειας λέγεται συνειδητή πολιτική εξαπάτηση.

Το να αποσυνδέεις την τεχνική πλευρά από το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, και ειδικά να καταφεύγεις σε αυτή την λαθροχειρία για να προβάλεις ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΟΣ μιας διαφορετικής νομισματικής πολιτικής, είναι η πλέον ξεφωνημένη μονεταριστική προσέγγιση που συντελείται με τρόπο αήθη απέναντι στην κοινωνία.

Παράλληλα… Το να πετάς απλώς πυροτεχνήματα με την λάμψη τους να διαρκεί όσο ένα γιαουρτάκι κανονικής διάρκειας, χωρίς να καταδεικνύεις:
  • Το όραμά σου και το ανάγλυφο της παραγωγικής και αναπτυξιακής φυσιογνωμίας που θα ήθελες για την χώρα σου…
  • Και το σχέδιό σου να αντιμετωπίσεις τις Γερμανικές τρικλοποδιές σε αυτή  την διαδρομή…
Πιστοποιεί απλώς… Προχειρότητα στην επεξεργασία και ημιμάθεια που βγάζει μάτι.Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς λόγια για αφελείς.

Κατά τα λοιπά, όπως εξηγήσαμε και χθες, για την πρόταση Σόιμπλε, ο κ. Καζάκης είπε απλώς ασυναρτησίες αλληλοαναιρούμενες… Η «προσωρινή» έξοδος από την Ευρωζώνη την οποία υποστηρίζε ο Ζιν και σχετίζεται με την πρόταση Σόιμπλε, σημαίνει ΕΞΟΔΟ και ΕΝΑ νόμισμα.

Είναι φανερό λοιπόν κύριοι ότι ο μέντοράς σας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, και δυστυχώς για σας παραδοθήκατε σε αυτόν τον κατήφορο, όπου θα παραμείνετε εγκλωβισμένοι μέχρι το τέλος.

Σχετικό μας άρθρο...

Καζάκης – Ένας απίθανος πολιτικός καιροσκόπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου