Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Αυτή η αποχώρηση, ΔΕΝ ήταν ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η πολιτική μας πρόταση, όπως είναι φυσικό απευθύνεται μεταξύ άλλων ΚΑΙ σε όλους όσους γύρισαν την πλάτη στην εθνομηδενιστική κατάντια της ΛΑΕ. Ωστόσο, δεν διατηρούμε κανενός είδους αυταπάτες... 


Προφανώς και ΔΕΝ θεωρούμε επαρκές πολιτικό βήμα, την αποχώρηση κάποιων από την ΛΑΕ, μετά την πρώτη εκλογική κατάρρευση που συντελέστηκε στις Ευρωεκλογές του Μαΐου…

Αυτή η αποχώρηση, ΔΕΝ ήταν ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, πριν απ όλα γιατί ΔΕΝ ήταν πράξη πολιτική. Ήταν μια ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ και προσωπικής «πολιτικής» επιβίωσης, που πραγματοποιήθηκε ΜΕΤΑ την ΕΚΛΟΓΙΚΗ κατάρρευση, ενώ...
πριν από αυτήν, οι ίδιοι άνθρωποι επέδειξαν πρωτοφανή πολιτική συνενοχή, στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατάρρευση της ΛΑΕ που προηγήθηκε της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ της συντριβής.

Επομένως, οι ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ υψωμένες παντιέρες, δεν σηματοδοτούν στάση ευθύνης και πολιτικής συνέπειας. Είναι ο φερετζές μιας μικρής πολιτικής συντροφιάς, που υπάρχει για να αναζητά ξενιστή προκειμένου να επιβιώσει.

Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε ΚΑΙ η μετά την αποχώρηση στάση τους.

ΟΙ ΜΙΣΟΙ από δαύτους, νόμιζαν πως βρήκαν φλουρί Κωνσταντινάτο στην ανίερη και ετερόκλητη κολεγιά του ΑΚΚΕΛ με το ΕΠΑΜ. Πολιτικά ανώριμοι όντες, δεν διείδαν το ναυάγιο που ερχόταν, και επένδυσαν στην ψευδαίσθηση και την ματαιοδοξία. Η συντριβή δεν άργησε να έρθει.

Και μαζί με την συντριβή, ήρθε και ο οριστικός εγκλωβισμός τους σ αυτό το μόρφωμα, μέχρι να επέλθει και το οριστικό ναυάγιο. Και είναι λογικό. Ποιος σοβαρός άνθρωπος ή σοβαρή πολιτική συλλογικότητα, μπορεί να εμπιστευτεί ανεύθυνους και ανερμάτιστους καιροσκόπους; Ουδείς… Άλλωστε και σαν νεροκουβαλητές είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Αυτού του χεριού με το οποίο κρατούν σφιχτά την σφραγίδα του ΔΗΚΚΙ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ, οι οποίοι επίσης αποχώρησαν μετά από την ΕΚΛΟΓΙΚΗ συντριβή της ΛΑΕ, ή περιμένουν τον Λαφαζάνη να ξαναζωντανέψει το όνειρο, ή επιδίδονται σε ήπιες και πολιτικά άχρωμες κολεγιές, συγγράφοντας σχολιογραφήμματα και νουβέλες με τα σώψυχα των ανθρώπων, αρκούμενοι στα γνωστά διαδικτυακά likes και περιμένοντας τον επόμενο ξενιστή για να στεγάζουν το όνειρο.

Προφανώς ΚΑΙ οι δύο ομάδες των ψευτοεξεγερμένων της ΛΑΕ, δεν διαθέτουν ειδικό πολιτικό βάρος που να τις καθιστά υπολογίσιμες - όχι αριθμητικά - αλλά ως προς το επίπεδο της πολιτικής ωριμότητας  που αποπνέουν, και το οποίο ουδόλως αντιστοιχίζεται με τις πραγματικές πολιτικές ανάγκες της τρέχουσας εποχής.

Αυτός είναι και ο λόγος που ΜΟΝΟ σε προσωπικό επίπεδο, μπορούν να διερευνηθούν πολιτικές δυνατότητες για ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Για όλους τους υπόλοιπους, παρακολουθήστε την πορεία τους και θα δείτε τελικά που θα καταλήξουν στο πλαίσιο της διαρκούς τους προσπάθειας να πιάσουν στασίδι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου