Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δεν πρέπει να περάσει - Χρέος μας να αντιδράσουμε

Η προπαγάνδα των Σκοπίων, τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων, η αδυναμία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων να λύσουν το πρόβλημα της ονομασίας σε συνδυασμό με την ενδοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα δημιούργησαν το έκτρωμα που ονομάστηκε Συμφωνία των Πρεσπών...

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Αντωνοπούλου Πανάγου Ηλέκτρα, χαμογελάει, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητεςτης ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΝΑΓΟΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θεωρεί την Συμφωνία αυτή ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της.

Αν και πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία αντιδρά η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού... 
Αν και είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα στα βόρεια σύνορά μας... ΄
Αν και είναι ορατός στα Σκόπια ένας αβάσιμος, ανιστόρητος και εξαιρετικά επικίνδυνος αλυτρωτισμός, η μάλλον θα έλεγα επεκτατισμός... 

Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση Τσίπρα πρόκειται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, μια συμφωνία που δεν είναι επωφελής για την πατρίδα μας.

Φαίνεται όμως ότι είναι επωφελής και για την Γερμανία η συμφωνία αυτή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι...
η επίσκεψη εργασίας –όπως χαρακτηρίστηκε η πρόσφατη επίσκεψη Μέρκελ – είχε ώς μοναδικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης ο Γιούνκερ με πρόσφατες δηλώσεις του βιάζεται να δει την συμφωνία να υπολοποιείται.

Όπως και σε όποιο βαθμό να εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα, εκείνο που έχει την ύψιστη σημασία για μας, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δυσμενή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η ψήφιση και η εφαρμογή της θα δημιουργήσει ένα «Μακεδονικό έθνος» σλαβικής καταγωγής, που θα επαίρεται ότι κατάγεται από τον Μ. Αλέξανδρο, θα μιλάει –κατά βάση – βουλγάρικα ενώ την ίδια στιγμή θα διεκδικεί να επεκτείνει την επικράτειά του προς τα νότια, μέχρι την Πιερία, όπως καθαρά δείχνουν στους χάρτες που προπαγανδίζουν.

Η ψήφιση μιας τέτοιας συμφωνίας ανοίγει ζητήματα στα Βαλκάνια και εντείνουν την αστάθεια σε μία ήδη αποσταθεροποιημένη, μετά την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, περιοχή. Η ικανοποίηση της Άγκυρας για την επικύρωση της συμφωνίας από τη βουλή των Σκοπίων, θα πρέπει να μας ανησυχεί. Η αντίδραση της Βουλγαρίας στη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και η έντονη αντίδραση της Ρωσίας, είναι απλώς ενδείξεις των κινδύνων ανάφλεξης στην ευαίσθητη και ιστορικά περίπλοκη περιοχή των Βαλκανίων.

Δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών δεν διασφαλίζει καμμία σταθερότητα στην περιοχή, ανοίγει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα αποβούν σε βάρος του Ελληνικού Λαού, υπακούει στη λογική εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων και τελικά διαπράττει την μεγαλύτερη Ύβρι προς την Ιστορία του Ελληνισμού.

Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά σε όλους τους Έλληνες.
Και πρέπει να αντιδράσουμε.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου