Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ο Χουλουσί Ακάρ στήνει το δικό του μηχανισμό στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις;;;

Ξήλωσαν έναν αντιστράτηγο, τον Ισμαήλ Μετίν Τεμέλ, μέχρι προχθές ήρωα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και δεν βρήκαν να πουν ένα λόγο γι’ αυτό το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ. Τα δε ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση και μέχρι χθες έγραφαν διθυραμβικά άρθρα για τον στρατηγό Τεμέλ, τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος...

της Müyesser Yıldız

Μιλάμε για τον στρατηγό Τεμέλ, ο οποίος τοποθετήθηκε σε θέση-ψυγείο, με Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε την τελευταία ημέρα του 2018. Λέγεται ότι η απομάκρυνσή του οφείλεται στις... αντιρρήσεις που εξέφρασε ο Τεμέλ στην επικείμενη επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη, στη Συρία.

Το γεγονός αυτό δε παρομοιάστηκε με την περίπτωση του στρατηγού Νετζίπ Τορουμτάι, ο οποίος, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το 1990, διαφώνησε με τον Οζάλ, ο οποίος ήθελε να γίνει επιχείρηση εισβολής στο Β. Ιράκ, και παραιτήθηκε.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτή την εκδοχή,αφού είναι γεγονός ότι μετά τις 15 Ιουλίου γίνονται πολλές διαρθρωτικές αλλαγές στις ΤΕΔ και τον πρώτο λόγο έχουν οι πολιτικοί.
Η Προσέγγιση Ακάρ – Άκσακαλλι
Είναι στο προσκήνιο η επιχείρηση των ΤΕΔ εναντίον της Ιεράπολης/Μένπετζ και ανατολικά του Ευφράτη. Οι μετακινήσεις στρατευμάτων συνεχίζονται. Το ερώτημα είναι, δεν πρέπει να τοποθετηθεί διοικητής στη 2Η Στρατιά, που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις αυτές, μετά το ξήλωμα του μέχρι προχθές διοικητή της, Ισμαήλ Μετίν Τεμέλ;
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έγινε τοποθέτηση, αλλά δεν έχει ακουστεί καν το όνομα κάποιου υποψηφίου στους κύκλους του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι πριν το ξήλωμα του στρατηγού Τεμέλ, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση σε θέση-ψυγείο και του διοικητή της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (Μπορντό Μπερελί), στρατηγού Ζεκαΐ Άκσακαλλι.
Πάντως, παρά την υποβάθμισή του, ο νέος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε αρκετές φορές τον Άκσακαλλι στη νέα του θέση. Μάλιστα μια επίσκεψη διήρκεσε έξι ώρες. Ορισμένοι λένε ότι οι επισκέψεις είχαν σχέση με την κατάσταση της υγείας του Άκσακαλλι, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι μπορεί ο Ακάρ να τον τοποθετήσει στη θέση του Τεμέλ, διοικητή της 2ης Στρατιάς.

Τι λένε κύκλοι του Άκσακαλλι
Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία δήλωση και καμία διαρροή για την υπόθεση Τεμέλ από το υπουργείο Άμυνας και από το ΓΕΕΘΑ.
Ούτε ο στρατηγός Τεμέλ έκανε κάποια δήλωση. Από το περιβάλλον του όμως λέγονται σκληρά πράγματα, όπως:
– Γίνονται εκκαθαρίσεις στις τάξεις των ΤΕΔ και διώχνουν εκείνους που έχουν εθνική και πατριωτική άποψη και στάση
– Εκδιώκονται εκείνοι που έκαναν αγώνα εναντίον του δικτύου Γκιουλέν
– Εκκαθαρίζονται εκείνοι που συμπαθούν τον Ερντογάν.
– Ενισχύονται εκείνοι που επικρατούσαν στο ΓΕΕΘΑ και στα επιτελεία όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
– Ο Χουλουσί Ακάρ στήνει τον δικό του μηχανισμό στις ΤΕΔ
– Ο Ερντογάν απομονώνεται… Του έχουν σπάσει το γιαταγάνι…
Το γιαταγάνι ήταν ο στρατηγός Τεμέλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου