Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Δυτικοί αξιωματικοί διοικούν τους τρομοκράτες από αίθουσες επιχειρήσεων στο Χαλέπι

Τι συνέβη στο Χαλέπι; αμερικανικά πλοία από τη Μεσόγειο έδιναν το στίγμα των κινήσεων του στρατού στους τρομοκράτες…


Στη μάχη για να σπάσουν την πολιορκία 700 τρομοκράτες σκοτώθηκαν το τελευταίο διήμερο. Ωστόσο η λιβανέζικη εφημερίδα assafir, επικαλούμενη πληροφορίες από τη συριακή πλευρά αναφέρει ότι... οι τούρκοι έχασαν μια από τις καλύτερες μονάδες τους κατά το β κύμματων επιθέσεων για να σπάσουν την πολιορκία του Χαλεπίου.

Αυτή η μονάδα διέθετε στις τάξεις της δυνάμεις του Hizb al-turkestani al-islami  και Ouïghours, κινέζους μοσυουλμάνους. Τα στοιχεία της σχημάτισαν τον κύριο πυρήνα των καμικάζι που εξαπέλυσαν μια επίθεση ταυτόχρονη προελαύνοντας από τα δυτικά τη στιγμή που τεθωρακισμένα επιχειρούσαν από τ΄ανατολικά .
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του al-Akhbar, η στρατιωτική τακτική που χρησιμοποιήθηκε είναι της τάξης της αστραπιαίας επίθεσης.
Μια ειδικότητα που αποδίδεται στους τσετσένους μαχητές στις τάξεις της Daesh. Αυτή έγκειται στο να επιτεθείς σε στοχευμένα σημεία δια διαδοχικών επιθέσεων καμικάζι αυτοκτονίας που εξαπολύονται από μικρές ομάδες με σκοπό την εξουδετέρωση της αποτελεσματικότητας της εναέριας δύναμης καθώς στις αεροπορικές επιδρομές υπάρχει κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση ν΄αφαιρέσουν ζωές των συμμαχικών τους δυνάμεων.  

Οι επιθέσεις τους κατέληξαν στην κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολών του πυροβολικού και οπλισμού στη Ramousseh, αφού εκκενώθηκαν από τους στρατιώτες αλλά οι τρομοκράτες δεν κατόρθωσαν να τα διαφυλάξουν.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι όλοι καταβαραθρώθηκαν κάτω από τα ερείπια.Κάτω από τα αυτά τα ερείπια οι τρομοκράτες είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες: 500 σύμφωνα με τις επίσημες πηγές της αντιπολίτευσης. .Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διήμερο σκοτώθηκαν πάνω από 1000 τρομοκράτες. Τελικά οι τρομοκράτες περιορίστηκαν στο ν΄ανοίξουν ένα μικροσκοπικό διάδρομο προς το Χαλέπι ένα πεζόδρομο 900 μ μήκους που είναι κάτω από την κάλυψη των πυρών του στρατού και των συμμάχων του.
Τελευταία εξέλιξη τη Δευτέρα: τόσο ο στρατός όσο και οι τρομοκράτες προετοιμάζονται για την επόμενη μάχη.

 al manar 8/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου