Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν κάλεσε σε ανατροπή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ηχητικό μήνυμα στους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν» το καθεστώς του βασιλείου και να «ελευθερώσουν» τη χώρα τους από την επιρροή των ΗΠΑ, έστειλε ο γιος του Οσάμα Μπιν ΛάντενΧάμζα...
Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν κάλεσε σε ανατροπή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Το ηχητικό μήνυμα δημοσίευσε την Τετάρτη η υπηρεσία παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE.
Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν καλεί τους Σαουδάραβες νέους κι όσους «είναι ικανοί να πολεμήσουν» να ενταχθούν στην...
οργάνωση Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (ΑΚΑΧ), η οποία έχει ορμητήριο τη γειτονική Υεμένη, για να «αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία στις μάχες».

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός τον Μάιο του 2011 από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Πακιστάν κι αντικαταστάθηκε στην ηγεσία της Αλ Κάιντα από τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.
Από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος θεωρήθηκε ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, είχε αφαιρεθεί η σαουδαραβική υπηκοότητα το 1994, εξαιτίας της υποστήριξής του σε ισλαμιστικές οργανώσεις.
Ο Χάμζα ήταν ο αγαπημένος γιος του πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα, που ήθελε να τον κάνει διάδοχό του, σύμφωνα με έγγραφα που εντόπισαν οι Αμερικανοί καταδρομείς οι οποίοι έκαναν την έφοδο στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.
Ειδικοί σημείωσαν ότι η επιρροή του Χάμζα Μπιν Λάντεν είναι πλέον μεγαλύτερη από εκείνη του Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι στους κόλπους του δικτύου της Αλ Κάιντα.
Οι ΗΠΑ θεωρούν την ΑΚΑΧ τον πιο επικίνδυνο βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα και εξαπολύουν συχνά αεροπορικά πλήγματα, πολλές φορές με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, εναντίον ηγετικών στελεχών της και μαχητών της στην Υεμένη.
Η ΑΚΑΧ, που προέκυψε με τη συνένωση των παρακλαδιών της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και στην Υεμένη, επωφελήθηκε από την αποδυνάμωση της κεντρικής κυβέρνησης το 2011 στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου για να εδραιωθεί στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου