Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Νταβατζής με 6.000 πράκτορες και ρουφιάνους στη Γερμανία

Περίπου 6.000 πληροφοριοδότες (ρουφιάνους και κατασκόπους) διαθέτει η Άγκυρα στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt, το οποίο υποστηρίζει ότι το τουρκικό δίκτυο πρακτόρων είναι μεγαλύτερο από εκείνο που κατάφερε η Στάζι να δημιουργήσει στην πρώην Δυτική Γερμανία...
Ερντογάν ο «νταβατζής» – Κάνει κουμάντο στη Γερμανία με 6.000 πράκτορες
Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, οι πρακτικές που εφαρμόζει η Τουρκία σε γερμανικό έδαφος απασχολούν σοβαρά πλέον τη γερμανική...
πολιτική και βουλευτές ζητούν να επανεξεταστεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Η επιτροπή ελέγχου του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) ζήτησε μάλιστα ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Άγκυρα.
Ο πράσινος βουλευτής Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε δήλωσε στην Welt ότι θα θέσει το θέμα αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής.
Yπάρχουν «απίστευτες μυστικές δραστηριότητες» της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ).
Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις», πρόσθεσε ο Στρέμπελε.
Και ο επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου του γερμανικού κοινοβουλίου, ο χριστιανοδημοκράτης Κλέμενς Μπίνιγκερ, προτίθεται να θέσει σύντομα το θέμα.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην ασφάλεια, αλλά πιθανόν, επίσης, και στη συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών», είπε στην γερμανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με πολιτικό αρμόδιο για θέματα ασφαλείας η ΜΙΤ, παράλληλα με ένα μεγάλο αριθμό απασχολουμένων ως πρακτόρων, έχει στη Γερμανία ένα δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών.
Αναλογεί, δηλαδή, ένας πληροφοριοδότης σε 500 πολίτες τουρκικής καταγωγής.
«Δεν πρόκειται, πλέον, για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά ολοένα και περισσότερο για καταστολή μέσω πληροφοριών», σχολίασε στην Welt o εμπειρογνώμονας για θέματα μυστικών υπηρεσιών, Έριχ Σμιτ-Εενμπόομ.
«Ούτε η Στάζι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία ένα τέτοιο στρατό πρακτόρων», πρόσθεσε ο ίδιος.
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσους πράκτορες έχει ο Ερντογάν και στη Θράκη. Μετά από τέτοια κατορθώματα στη Γερμανία, τη Θράκη πρέπει να την έχει ήδη… προτεκτοράτο. Η ΕΥΠ θα ασχοληθεί να «καθαρίσει» τη βρώμα ή θα συνεχίζουν να περνάνε τις ώρες τους με… παρακολουθήσεις παράνομων ζευγαριών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου