Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΜΙΤ: Κυνηγούν τους πραξικοπηματίες της Τουρκίας με το «Σπαθί του Γεδεών» της Mossad

Ομάδες κρούσης πέντε ή έξι πρακτόρων έχουν ακροβολιστεί σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή αναζητώντας φυγάδες από τον τουρκικό στρατό... 

ΜΙΤ: Κυνηγούν τους πραξικοπηματίες της Τουρκίας με το «Σπαθί του Γεδεών» της Mossad

του ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ

Με μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί μετά την σφαγή των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς του Μονάχου κυνηγούν οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τους πραξικοπηματίες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, η MIT φέρεται να...
έχει στείλει ομάδες κρούσης η απαγωγής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να ανακαλύψουν πραξικοπηματίες που κατάφεραν να διαφύγουν μετά την αποτυχία της ανατροπής του Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ομάδες σύμφωνα με όσα διαρρέουν επιλεκτικά κύκλοι των μυστικών υπηρεσιών, λειτουργούν αυτόνομα, αποφεύγουν τις επικοινωνίες με τα κεντρικά της ΜΙΤ, έχουν ένα αρχηγό και κάθε μέλος τους διαθέτει διαφορετικές ικανότητες από το άλλο. 

Κινούνται με άκρα μυστικότητα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Ρώμη και σε πλείστες άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, προσπαθώντας να εντοπίσουν υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς που φέρεται να δραπέτευσαν για να γλιτώσουν από το πογκρόμ διώξεων, που εξαπέλυσε ο «Σουλτάνος» την επομένη κιόλας του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Οι εντολές που έχουν λάβει είναι να «τελειώνουν» όταν τους βρουν, με δεδομένο ότι θα είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά τους κρυφά στην Τουρκία. 

Καν' το όπως η Mossad 
Παρά τις πολύ συχνά κάκιστες σχέσεις με το Ισραήλ, οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες φέρονται να λειτουργούν σε αυτή την περίπτωση, όπως οι Ισραηλινοί έπραξαν μετά τον θάνατο των των αθλητών τους από τον «Μαύρο Σεπτέμβρη», στους Ολυμπιακούς του Μονάχου. Η πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ ζήτησε από την Mossad να εντοπίσει τους υπεύθυνους της σφαγής και όταν πήρε την λίστα ομάδες πρακτόρων της υπηρεσίας διακτινίστηκαν σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, αναζητώντας συγκεκριμένα άτομα, ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια από τα μυστικά κονδύλια της υπηρεσίας, τα οποία είχαν μεταφερθεί σε ειδικούς λογαριασμούς. 

Η επιχείρηση πήρε την κωδική ονομασία «Το σπαθί του Γεδεών» η κατ' άλλους «Η οργή του Θεού» και σημαδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες με εκτελέσεις μελών του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και της PLO, στην Ρώμη, το Παρίσι, την Κύπρο ακόμη και την Αθήνα. Στην πιο παράτολμη από αυτές Ισραηλινοί κομάντος της επίλεκτης μονάδας Σαραγιέτ Μετκάλ, συνεπικουρούμενοι από κλιμάκιο πρακτόρων της Mossad επέδραμαν σε κτήριο στην Βηρυτό, εκτελώντας τρία ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων. Ένας από τους καταδρομείς ήταν ο μελλοντικός υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο κομάντο είχαν ντυθεί γυναίκες για να παραπλανήσουν τους φύλακες του κτηρίου, σε μια επιχείρηση που έγραψε ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου