Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η Τουρκία του Ερντογάν έγινε συνώνυμο του τρόμου - Σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες (βίντεο)

Ο εφιάλτης επέστρεψε στην Τουρκία, μετά την αιματηρή επίθεση στην πολυσύχναστη συνοικία Βεζνετσιλέρ της Κωνσταντινούπολης και μάλιστα σε ώρα αιχμής, κατά τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού...
Η Τουρκία του Ερντογάν έγινε συνώνυμο του τρόμου (βίντεο)
Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν...
πολλοί τραυματίες.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 αστυνομικοί, έχασαν τελικά τη ζωή τους την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη και άλλοι 36 τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο σταθμευμένο όχημα εξερράγη τη στιγμή που περνούσε δίπλα του λεωφορείο της αστυνομίας.
Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και οδηγήθηκαν στην έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας όπου ανακρίνονται.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας «δείχνει» τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
«Δεν είναι κάτι το νέο το ότι η τρομοκρατική (αυτή) οργάνωση επεκτείνει τις επιθέσεις της σε πόλεις» είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, αφού επισκέφθηκε τραυματίες στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.
Η επίθεση, η τέταρτη κατά σειρά αυτού του είδους φέτος στην Κωνσταντινούπολη, συγκλόνισε τη συνοικία που βρίσκεται μεταξύ της Δημαρχίας και της πανεπιστημιούπολης της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, προκαλώντας καταστροφές σε δύο τεμένη που χρονολογούνται από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα ξενοδοχείου, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου εξερράγη το παγιδευμένο όχημα.
Λίγη ώρα μετά την επίθεση, οι υπεύθυνοι τεμενών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση κάλεσαν τους πιστούς να εγκαταλείψουν την περιοχή όπου οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη ενός ύποπτου οχήματος.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν επέλεξε λίγες ώρες μετά το χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να κάνει γνωστό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας έχουν σκοτώσει 7.600 Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες από την 20ή Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα.
«Η τρομοκρατική οργάνωση γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί της που είχαν στόχο να διχάσουν το έθνος έσκασαν στα χέρια της», ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά με ακροατήριο οικείους των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στη σύρραξη.
«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Η Τουρκία ζει εδώ και πολλούς μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας μιας σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή συνδέονται με την αναζωπύρωση από το περασμένο καλοκαίρι της σύρραξης με τους Κούρδους, οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση της τουριστικής κίνησης.

Διεθνής καταδίκη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε «με τον πλέον σθεναρό τρόπο την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» και απέστειλε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της ότι «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις επιθέσεις» κι ότι «στη μάχη κατά της τρομοκρατίας η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας».
«Αυτή η απεχθής πράξη είναι μόνο η πιό πρόσφατη πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ και πολύτιμο εταίρο, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις στην περιοχή», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μαρκ Στρο σε δήλωσή του.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι «το ΝΑΤΟ επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Τουρκία εναντίον της παγκόσμιας απειλής της τρομοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου