Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ακούτε καθάρματα??? Οι άνθρωποι να είναι παρόντες, με τα σύνεργα της φάρμας στο ένα χέρι και το όπλο στο άλλο, προκειμένου να υπερασπιστούν αυτή την ιερή γη

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έχοντας κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ελλείψεων αγαθών, απείλησε με κατάσχεση των εργοστασίων, των οποίων η παραγωγή έχει σταματήσει και τη φυλάκιση των ιδιοκτητών τους...

Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Μαδούρο απειλεί με κατάσχεση εργοστασίων

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Καράκας, ο Μαδούρο είπε ότι η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει τα μέσα παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βαθιά οικονομική κρίση.
Την Παρασκευή είχε κηρύξει τη χώρα σε...
κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η προειδοποίηση για κατάσχεση εργοστασίων ήρθε μετά την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων και ποτών, της Polar Group, να σταματήσει την παραγωγή μπύρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κακούς χειρισμούς στην εισαγωγή κριθαριού.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ομίλου, Λορέντσο Μεντόζα, είναι επικριτής του Μαδούρο.
«Πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα, προκειμένου να ανακτήσουμε την ικανότητα παραγωγής, την οποία παραλύει η μπουρζουαζία» είπε ο Μαδούρο σε συγκέντρωση στο Καράκας.
«Όποιος θέλει να σταματήσει (την παραγωγή) και να σαμποτάρει την χώρα, θα πρέπει να φύγει και αυτοί που το κάνουν αυτό θα πρέπει να φορούν χειροπέδες και να στέλνονται» στη φυλακή, σημείωσε.
«Θα πούμε στον ιμπεριαλισμό ότι υπάρχει το διεθνές δικαίωμα οι άνθρωποι να είναι παρόντες, με τα σύνεργα της φάρμας στο ένα χέρι και το όπλο στο άλλο, προκειμένου να υπερασπιστούν αυτή την ιερή γη» πρόσθεσε.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες πορείες στο Καράκας, ζητώντας ψηφοφορία που θα τους επιτρέψει να τον διώξουν από την εξουσία. 


Ο Μαδούρο μίλησε για «σχέδιο πραξικοπήματος», δείχνοντας και προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ. 

«Η Ουάσινγκτον ενεργοποιεί μέτρα μετά από αίτημα της φασιστικής δεξιάς στη Βενεζουέλα, που αισθάνεται ενισχυμένη μετά από το πραξικόπημα στη Βραζιλία» είχε πει νωρίτερα ο Μαδούρο σε διάταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου