Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σκεπτικό που θα το ζήλευε ο Παττακός

Το ΣτΕ είναι γνωστό για την γραφικότητά του που υπερβαίνει ακόμα και εκείνη του ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη... 


Μάλιστα, με τον πρότερο ένδοξο βίο του έχει δώσει αποφάσεις που έχουν αποτυπωθεί σαν βαθιές πληγές σε ότι κύρος είχε απομείνει στους ΔΥ, που από κεκτημένη ταχύτητα αποκαλούμε ακόμα "δικαστικούς". Χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο οι...

δικαστές μας ιδρώνουν για να βγάλουν το ψωμί τους είναι οι δύο κυρίες του πρώτου μνημονίου, οι οποίες αποφάνθηκαν πως το σύνταγμα αποτελεί εμπόδιο στο δημόσιο συμφέρον. Είχαν τότε αναπτύξει το... επιθεωρησιακού ενδιαφέροντος σκεπτικό ότι "κάτω από ειδικές συνθήκες δημοσιονομικού προβλήματος, το εκάστοτε μνημόνιο που παραβιάζει το δημοκρατικό πολίτευμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ υπονομεύει τη χώρα, είναι συνταγματικό". 


Σκεπτικό που θα το ζήλευε ο Παττακός! Δικαστές από ΙΕΚ, που νομίζουν ότι θα τύχουν και στο μέλλον ασυλίας για ένα τέτοιο έγκλημα κατά του λαού στο όνομα του οποίου δικάζουν, και διαρκές ανεπανόρθωτο έγκλημα κατά της χώρας. Φυσικά, ένα μόνο πράγμα η ανεξάρτητη υπηρεσία έντιμων αξιοπρεπών θεωρεί αντισυνταγματικό: την αναλογική με τον υπόλοιπο λαό μείωση των αποδοχών της. Διότι καλό να κρίνεις άδικα στο όνομα των άλλων, ασύμφορο όμως να αμείβεσαι ανάλογα με τον σκοπό, το έργο, και τον τρόπο με τον οποίο τα υπηρετείς. Εχω εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δελφινάριο από καθ' έδρας. Αρκεί βέβαια να έχω τα χρήματα να το εξαγοράσω. Αλλά είναι κάπως αλμυρή η τιμή του, είναι για εκλεκτή πελατεία. Περισσότερο και από βίζιτα πολυτελείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου