Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο εξευτελισμός μιας συμμορίας ψευτών και απατεώνων σε δυο βίντεο

«Η πολιτική σας τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων. Από τη μία διατηρείτε και ενισχύετε τις νόμιμες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλίων και από την άλλη συνεχίζετε τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και να μειώνονται τα εισοδήματά τους»...



«Είναι θράσος να μιλάτε εσείς για ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Να πιάνετε στο στόμα σας τους εκατοντάδες χιλιάδες βασανισμένους από το κράτος στις εξορίες και στις φυλακές παλιότερα, που χτυπήθηκαν αλύπητα από τα...

πολιτικά αφεντικά σας - είναι και δικά σας πλέον - γιατί πάλευαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είστε και εσείς  εχθρός των εργαζόμενων, με τη σημερινή σας ψήφο και με τα όσα έχετε κάνει μέχρι τα σήμερα». 




Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο. 

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η λαϊκή ρήση «Οι βιολιτζήδες άλλαξαν αλλά ο χαβάς παραμένει ο ίδιος»... 
Υπογραμμίζοντας ότι τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πανομοιότυπα με εκείνα των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ασφαλιστικό, ανεξάρτητα του «κουστουμιού» που φορούσαν οι εισηγητές (νόμος Σιούφα από ΝΔ, νόμος Ρέππα από ΠΑΣΟΚ, νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη). Όπως σημείωσε, όλοι αυτοί θα περάσουν στην ιστορία «ως σφαγείς των δικαιωμάτων του λαού».
Όλοι αυτοί, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης επικαλούνται τη βιωσιμότητα των ταμείων, την υπέρογκη κρατική χρηματοδότηση, την αναλογία εργαζομένων - άνεργων, την αλληλεγγύη των γενεών. Ειδικά για το τελευταίο, ο κομμουνιστής βουλευτής χαρακτήρισε τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός ότι κατηγορούνται οι προηγούμενες γενιές για την κατάσταση του Ασφαλιστικού, οι γενιές που έστησαν τη σύγχρονη Ελλάδα, που δούλευαν σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, με κίνδυνο της ζωής τους και που έδωσαν το αίμα τους για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα και όχι τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, τα παράσιτα της κοινωνίας που ζουν στη χλιδή και τον πλούτο. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λέτε ότι στα 500-600 ευρώ είναι καλοί και από τα 1.000 ευρώ και πάνω είναι πλούσιοι! Αίσχος! Αλήθεια ποιοι είστε εσείς που κόψατε από το μεταλλωρύχο που δούλευε 35 χρόνια μέσα στις στοές και τον λέτε πλούσιο. Αυτοί που έφτυσαν αίμα για να χτιστεί η Ελλάδα και τους τα κόβετε όλα. Έρχεστε  εσείς της Αριστεράς και νομιμοποιείτε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τα βαφτίζετε ριζοσπαστισμό και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ποιο δικαίωμα;».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου