Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

«ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - Οι Τούρκοι δέσμευσαν τεράστια περιοχή και συνεχίζουν

Μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας εξέρχονται από τον κόλπο της Σμύρνης στα πλαίσια της δεύτερης φάσης της άσκησης DENIZ ASLANI-2016, (Θαλάσσιος Λέων), προς το κεντρικό Αιγαίο.Η δεύτερη αυτή φάση της άσκησης θα διεξαχθεί μεταξύ Λέσβου και Χίου...
Türk Silahlý Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarý, Ege denizinin uluslararasý sularýnda ve hava sahasýnda, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Deniz Aslaný-2016 Arama Kurtarma Tatbikatýný gerçekleþtiriyor. Tatbikatýn ilk safhasý baþarýyla sona erdi.
Το σενάριο θα περιλαμβάνει σήμα κινδύνου από κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει παράνομους μετανάστες.
Tην πρώτη φάση της άσκησης παρακολούθησαν ΥΠΑΜ από Κατάρ, Κίνα, Ν.Κορέα, Κόσοβο...
Σενεγάλη και 18 ξένοι παρατηρητές από 11 χώρες.

Ο Τούρκος Ναύαρχος που παρακολούθησε την άσκηση μίλησε για την «ανθρωπιστική προσέγγιση» και τόνισε στους ξένους εκπροσώπους πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι διαθέσιμες επί 24ωρου βάσεως για έρευνα και διάσωση!
Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει σχεδόν όλο το κεντρικό Αιγαίο σαν μια ασπίδα που αποκλείει την νήσο Χίο και το νησιωτικό σύμπλεγμα πέριξ αυτής.
Την ίδια ώρα το ρωσικό πολεμικό πλοίο Ceasar Kunikov έπλεε στα νερά του Αιγαίου προερχόμενο από την ανατολική Μεσόγειο ενώ παράλληλα βρίσκεται και η μοίρα του ΝΑΤΟ που περιπολεί στο ανατολικό Αιγαίο. Φυσικά και τα πλοία του ελληνικού στόλου βρίσκονται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου