Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Οι Γερμανοί εκτελούσαν την Κυριακή - Οι δωσίλογοι νομοθετούν για λογαριασμό της Κατοχής την Κυριακή

Αν κάτι επιβεβαίωσαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο. Να συντρίψει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τις εφορμήσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα...


Η αποκάλυψη της μεθόδευσης να έρθει το αντιασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο, φανερώνει την ανησυχία που έχει η κυβέρνηση για...

τις λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική της. Η 48ωρη γενική απεργία που αποφασίστηκε και αναγγέλθηκε από τα συνδικάτα, ως κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα μετά τις 4 Φλεβάρη, φαίνεται πως απασχόλησε σοβαρά τα επιτελεία κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενεργοποίησε τους πιο δόλιους σχεδιασμούς, για να ελιχθούν απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, παρ' όλα τα μέσα που αξιοποίησε (ψεύτικες υποσχέσεις, αποπροσανατολισμό κ.λπ.), δεν μπόρεσε να πείσει ότι η αντεργατική αναδιάρθρωση είναι «δίκαιη» και «αναγκαία», να συστρατεύσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην υπεράσπιση των αντιδραστικών αλλαγών που φέρνει. Από την πρώτη μέρα που παρουσίασε το αντιασφαλιστικό της σχέδιο μέχρι να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή, δεν μπόρεσε να τραβήξει στο στρατόπεδο των υπερασπιστών της πολιτικής της κανένα σωματείο, καμιά κατηγορία εργαζομένων από αυτές που θίγονται, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε απέναντί τους όλα τα μέσα: Υποσχέσεις για εξαιρέσεις και σταδιακή εφαρμογή των μέτρων, «επιταγές» χωρίς αντίκρυσμα, ακόμα και απειλές, με τη συνδρομή της εργοδοσίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πορεία του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσαν και αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας. «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το απόγευμα του Σαββάτου. Τα μέτρα ασφαλείας κατά τις κινητοποιήσεις ήταν δρακόντεια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι με απόφαση της αστυνομίας κλειστός παραμένει και ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις την Κυριακή 
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου αλλά και ημέρα εορτασμού της επετείου της Πρωτομαγιάς Οι διαδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί και συγκεκριμένα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10:00, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η ΓΣΕΕ έχει αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα καταστήματα- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 12:00 η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή. 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου