Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ... ΚΑΙ ΝΕΑ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ "ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ" ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΞΩΠΟΡΤΕΣ

Πρωτοεμφανιζόμενη η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη... 

http://images.watchit.gr/?h=398&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2014/03/02/KRAN/KRAN6.JPG

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla και υπέδειξε ένα κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στα Εξάρχεια όπου είχε αφεθεί μέσα σε μαύρη σακούλα ένα στικάκι USB.
Στο στικάκι υπήρχε δισέλιδη προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης "Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση". Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη η οργάνωση...
αναλαβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει να πρόκειται για παλιούς αναρχικούς που αλλάζουν συνεχώς ονόματα στις οργανώσεις προκειμένου να θολώνουν τα νερά στις έρευνες.

Υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη έγινε γιατί θεωρούν ότι έχει φασιστικές ιδέες

Μέσα στο δισέλιδο κείμενο γίνονται εκτενείς αναφορές στην οικονομική κρίση και στη δράση φασιστικών οργανώσεων τυπου Χρυσής Αυγής. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη έγινε γιατί θεωρούν ότι έχει φασιστικές ιδέες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται "Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με τη ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει "εθνικές" αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν. Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυο αδελφά κόμματα". Και συνεχίζει "Επιλέξαμε τον συγκεκριμένο γιατί ως ένας από τους θιασώτες της ανύπαρκτη για εμάς θεωρίας των δυο άκρων, προσπαθεί να ταυτίσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με τους φασίστες δολοφόνους της ΧΑ, τους κατοίκους στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τον δολοφόνο Ρουπακιά (μέλος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια και φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα)".

Σε άλλο σημείο αναφέρουν πως αποφάσισαν να κινηθούν σε μία από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100μ. από το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως τονίζεται στην προκήρυξη "Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από τη στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με τον αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου