Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΝΤΙΑ... ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Την οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσαν το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες...


«Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους άλλους, ειδικά όταν...
δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το εν λόγω άρθρο νωρίτερα» ήταν η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που πάντως δεν πήρε πιο δραστικά μέτρα καθώς με τυχόν διαγραφές θα χανόταν η κυβερνητική πλειοψηφία. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα ξημερώματα υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φανερά εκνευρισμένος, μετέβη στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή και φέρεται να είπε «είναι ντροπή σου αυτό που έκανες, δεν με ενημέρωσες καν ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα». Επιπλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέπληξε μέσα στην αίθουσα της Βουλής και τον Απόστολο Κακλαμάνη, λέγοντας του ότι κορόιδευε το κόμμα και την κυβέρνηση όταν ακόμα και από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που κρίνονται από την παράταξη και τον ελληνικό λαό. Λίγο αργότερα πάντως ήρθε η απάντηση Παπανδρέου. «Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Η ανακοίνωση Βενιζέλου
H KO του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα  προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

Η απάντηση Παπανδρέου
«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου