Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την κατάργηση 43 φόρων υπέρ τρίτων προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, με τα ασφαλιστικά ταμεία και φορείς να χάνουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ... 


Την ίδια στιγμή, το πολυνομοσχέδιο-σκούπα αναμένεται να περιέχει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς τόσο των ταξί, όσο και...
των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης και καθεστώς λειτουργίας των ταξί και της είσπραξης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, για τις αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι απώλειες, που θα επιφέρει η κατάργηση 43 φόρων υπέρ τρίτων, φτάνουν σε τουλάχιστον 2 δις. ευρώ για 23 ασφαλιστικά ταμεία και συνολικά στα 4 δισ. ευρώ προς όλους τους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, κ.α).
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συμφωνία με την τρόικα περιλαμβάνει νέες περικοπές μισθών και δικαιωμάτων για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με την υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας.

Στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα θα περιλαμβάνεται επίσης απλοποίηση στο καθεστώς επιστροφής του ΦΠΑ σε συνεπείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με το skai.gr
Παράλληλα, οι αλλαγές που έρχονται μέσω του πολυνομοσχεδίου για τους αυτοκινητιστές, αφορούν, σύμφωνα με το Βήμα, περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης με άρση διαφόρων περιορισμών στις δραστηριότητές τους, απελευθέρωση της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού,  άρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί. 

Απεργία διαρκείας στα φαρμακεία
Στο μεταξύ, αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους φαρμακοποιούς οι αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων και στην πώληση φαρμάκων. Όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση «φέρει ύπουλα και αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), τα φαρμακεία στην Αττική την Τετάρτη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 14:30 και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην προαναγγελθείσα απεργία διαρκείας. Ο ΦΣΑ αναφέρει ότι θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία , ενώ καλεί όλους τους φαρμακοποιούς στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανέφερε τη Δευτέρα ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, ότι καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο για το γάλα
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το αδιέξοδο στη δικομματική για τογάλα 11 ημερών. Την κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων θα μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης. Συμβιβαστική φόρμουλα που θα κατευνάσει τις αντιδράσεις των διαφωνούντων βουλευτών αναζητούν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μέχρι την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία με την τρόικα την Παρασκευή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου