Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η χώρα παραδομένη στο έγκλημα και στις συμμορίες - Οι ιδεοληπτικοί αμπελοφιλοσοφούν

Η ευκολία με την οποία ομάδες αντιεξουσιαστών, που ενισχύονται και από το εξωτερικό, επιτίθενται σε δημόσια κτίρια και σε πολίτες δημιουργεί πραγματικά απορία...


του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Πως είναι δυνατόν, στα καλά καθούμενα, κουκουλοφόροι να σταματάνε λεωφορεία και τρόλεϋ στο κέντρο της Αθήνας, να κατεβάζουν δια της βίας τους επιβάτες, να τα καταστρέφουν και να μην υπάρχει καμία δράση της αστυνομίας; Τι συμβαίνει ακριβώς;
Πως είναι δυνατόν να εισβάλλουν σε πανεπιστήμια, να τα καταλαμβάνουν σχεδόν επ’ αόριστον, να τα καταστρέφουν και πάλι και η αστυνομία και ο εισαγγελέας να μην ενεργούν; Το Πολυτεχνείο και η Ανωτάτη Εμπορική έχουν...
καταληφθεί προ καιρού, κεντρικές πλατείες της Αθήνας, αλλά και ολόκληρα πάρκα, είναι άβατα για το λαό και έχουν παραδοθεί στο οργανωμένο έγκλημα.
Σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα και ποτέ δεν διανοείται κανείς να παραδώσει ας πούμε την place de la Sorbonne ή και το ίδιο το κτίριο σε κουκουλοφόρους, δήθεν αναρχικούς, σε ξένα τάγματα εφόδου που δρουν ανενόχλητα ή να παραδώσουν τον κήπο του Λουξεμβούργου σε εμπόρους ηρωϊνης και σε χρήστες.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Δεν γίνονται βεβαίως μόνον επί κυβέρνησης Σύριζα, αλλά τώρα το κακό έχει παραγίνει και η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι πως αστυνομία και εισαγγελέας δεν υφίστανται καν. Και είναι άγνωστο εντελώς με τι ακριβώς ασχολούνται.
Ως προς το πολιτικό σκέλος του ζητήματος, οι ομάδες αυτές είναι παρακρατικές ομάδες βίας, κανονικά τάγματα εφόδου, που ενεργούν τρομοκρατώντας τους πολίτες, με την λογική ακριβώς των SS, των μελανοχιτώνων, της Κου Κλουξ Κλαν. Το ό,τι δηλώνουν αντιεξουσιαστές δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι η άσκηση τυφλής βίας σε βάρος του λαού, δηλαδή η διά της βίας επιβολή πολιτικής πρακτικής, που ενώ δήθεν στοχεύει στην καταστροφή του κράτους, στην πραγματικότητα στερεί από τους πολίτες την ελευθερία τους και καταλήγει φυσικά στην ενίσχυση του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών.
Διότι, εάν η παρούσα κυβέρνηση- με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία, με στελέχη της να προστατεύουν πολιτικά και δικαστικά τον αντιεξουσιαστικό χώρο- δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα και να χρησιμοποιούν ελεύθερα τους δημόσιους χώρους, τότε, προφανώς, θα παραδώσει τη θέση της σε άλλη κυβέρνηση που θα το κάνει. Κράτος χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει.
Εάν ο Συριζα επιθυμεί να κρατήσει κάποιες ιδεολογικές του σταθερές, τότε, πολύ απλά μιλώντας, δεν θα έπρεπε να ανακατευτεί με την διακυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τους πολίτες και η αστυνομία με την δικαιοσύνη να συλλαμβάνουν αυτούς που ασκούν βία ή καταστρέφουν.
Το επιχείρημα ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και η αστυνομία τη δική της είναι εντελώς αφελές και προσχηματικό, διότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και όλοι γνωρίζουν πως οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι στα νέα τάγματα εφόδου που δρουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στο οργανωμένο έγκλημα που δρα ανενόχλητο.
Η κυβέρνηση διοικεί κράτος. Έχει λαό πίσω της, στον οποίο λογοδοτεί. Δεν είναι μόνο εισπρακτικός μηχανισμός. Ούτε ιδεολογική πλατφόρμα. Και οφείλει να κάνει το καθήκον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου