Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Βούλγαροι μουσουλμάνοι εντάσσονται στο ‘ισλαμικό κράτος’

Σημερινά δημοσιεύματα στη Βουλγαρία αναφέρουν ότι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας  στη χώρα έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’...


Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα,  έμπιστη πηγή από την πόλη Παζαρτζίκ, αναφέρει  ότι... πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν πάει για τζιχάντ στη Συρία, από διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας, όπου βρίσκεται η μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα.

Αυτοί είναι από 20 έως 30 ετών, έχουν αγοράσει τον εξοπλισμό τους από τη Βουλγαρία και έρχονται τακτικά σε επαφή με τις οικογένειες τους στη Βουλγαρία, αλλά και το σπουδαιότερα στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους.

«Οι πρώτοι Βούλγαροι μαχητές βρίσκονται ήδη στις τάξεις των τρομοκρατών», αποκαλύπτει πηγή στην βουλγαρική τηλεόραση – BTV.

Η πηγή αναφέρει ότι οι Βούλγαροι πολίτες πιστοί του Ισλάμ, πηγαίνουν στο αεροδρόμιο του Μονάχου ή της Κολωνίας στη Γερμανία και από εκεί πετάνε για την Τουρκία. «Πληρώνονται από το ‘ισλαμικό κράτος’ και στέλνουν εμβάσματα , περίπου 600 λέβα, στις οικογένειές τους».

Σε γειτονιές της πόλης Παζαρτζίκ οι οικογένειες αυτές είναι γνωστές «οι γυναίκες φοράνε μπούρκα και οι άνδρες έχουν μακριά γενιάδα».

Για όλη αυτή τη δραστηριότητα κατηγορούνται ιμάμηδες μουσουλμανικών τεμενών σε πόλεις στη Βουλγαρία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου