Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σκάνδαλο η μεταφορά στη Γερμανία των αποθεματικών της Αγροτικής Ασφαλιστικής

Αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική πουλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στον γερμανικό όμιλο Ergo, με τον τελευταίο να αποσπά γι' αυτήν τη μεταβίβαση ειδικές χαριστικές και παράνομες ρυθμίσεις...
---000_ergo-800x445
Συγκεκριμένα και προκειμένου να υλοποιηθεί η πώληση, ο όμιλος Ergo απαίτησε να υπάρξει κατ' εξαίρεση άρση των capital controls, προκειμένου να μεταφερθούν στη Γερμανία αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής ύψους 430 εκατ. ευρώ, απαίτηση την...
οποία η κυβέρνηση έσπευσε σκανδαλωδώς και παρανόμως να ικανοποιήσει.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την επιλεκτική και σκανδαλώδη μεταχείριση της γερμανικής Ergo, η οποία μεταχείριση πέραν της ζημίας που προκαλεί στο δημόσιο, πλήττει βάναυσα και την εμπιστοσύνη προς τη χώρα.
Θέλω να σημειώσω, επίσης, ότι Τράπεζα Πειραιώς και η κυβέρνηση απέφυγαν να εξετάσουν σοβαρές προτάσεις των εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής για αγορά της τελευταίας από σχήματα με καθοριστική τη συμμετοχή τους, γεγονός που θα μπορούσε, πέραν των άλλων, ναπεριορίσει και τον επικείμενο αφελληνισμό του ασφαλιστικού κλάδου.
Πέραν τούτων, το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική μεταβιβάζεται στην Ergo έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ, όσο ήταν το εξευτελιστικά χαριστικό τίμημα με το οποίο ξεπουλήθηκε συνολικά ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, με την τελευταία να παίρνει και «προίκα» από πάνω πολλά δισ., έρχεται να αναδείξει άλλο ένα μέγα σκάνδαλο που «κουκουλώθηκε» από τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι τώρα η μόνηευρωπαϊκή χώρα που, παρότι αγροτική, δεν διαθέτει Αγροτική Τράπεζα.
Καλούμε την κυβέρνηση όχι μόνο να ανακαλέσει αμέσως την ταπεινωτική ευνοϊκή μεταχείριση τηςErgo αλλά και να κινηθεί έστω και τώρα, για την απόδοση ευθυνών στο πελώριο σκάνδαλο της μεταβίβασης της ΑΤΕ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση οφείλει να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας, τις εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου