Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πιστοποιητικά δουλοφροσύνης μοιράζει στον εαυτό του και τους υποψηφίους του ο Στ. Θεοδωράκης

«Εχουμε το προσωπικό που χρειάζεστε» - Τη δυνατότητα του Ποταμιού να στηρίξει με το πολιτικό του προσωπικό τους στόχους του εγχώριου κεφαλαίου για αναθέρμανση της οικονομίας του διαφημίζει ο Στ. Θεοδωράκης, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει τη χρησιμότητα του κόμματός του στο σύστημα...

Αποτέλεσμα εικόνας για δουλοφροσυνη θεοδωρακη


Ερωτηθείς π.χ. από τον «Ελεύθερο Τύπο» αν θεωρεί «ιδανικούς υπουργούς» τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, Ν. Διαμαντούρο, Μ. Ματσαγγάνη και Ν. Αλιβιζάτο, απάντησε: «Δεν θα κρυφτώ. Πιστεύω ότι οι 3 που...
αναφέρετε θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν». Και ακόμα: «Υπάρχει καλύτερη εγγύηση από τον Διαμαντούρο, τον Μαρκή, τον Αλιβιζάτο; Εχουν τα κόμματα καλύτερους για να συγκρουστούν με τη διαφθορά;». Ακριβώς στη γραμμή του να βρεθούν οι ικανότεροι για να υπηρετήσουν τους στόχους της εγχώριας καπιταλιστικής ανάκαμψης, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε, έθεσε ως «όρο» για να συμμετάσχει ή να στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση: «Εμείς θέλουμε στην κυβέρνηση επαΐοντες. Γνώστες του συγκεκριμένου αντικειμένου που θα κληθούν να υπηρετήσουν (...) Εμείς λοιπόν θα επιμείνουμε: Ο κορμός μιας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει το Ποτάμι, θα αποτελείται από ανθρώπους της πραγματικής ζωής και όχι του κομματικού σωλήνα». 


Ο προαναφερόμενος Ν. Διαμαντούρος, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιβεβαίωσε ότι το 2011 ο Γ. Παπανδρέου τού είχε προτείνει την πρωθυπουργία: «Είχα κάνει συζητήσεις, μου είχε προταθεί η πρωθυπουργία, με την έννοια ότι υπήρξαν διερευνητικές συζητήσεις για να καταλήξουμε σε μια αποδοχή». 

Στην ερώτηση αν συζητά και τώρα το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός ή να έχει κάποιο άλλο ρόλο μέσα στην κυβέρνηση, δεν το απέκλεισε: «Δημοκρατία συνεπάγεται την ηθική υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμβάλει όπως μπορεί στα κοινά, εάν του ζητηθεί (...) Με ενδιαφέρει να δω πώς μπορώ καλύτερα να υπηρετήσω το αξίωμα αυτό για να υπηρετήσω την κοινωνία και αν δεν μπορώ να το κάνω, τότε δεν θα το κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου