Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ένταση στη Λατινική Αμερική, εγείρει κίνδυνο σύγκρουσης

Ολοένα και περισσότερο, τα νέφη του πολέμου πυκνώνουν στη Λατινική Αμερική, με την Κολομβία και τη Βενεζουέλα να βαδίζουν, ολοταχώς, προς ένοπλη σύγκρουση... 
Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, τις απελάσεις Κολομβιανών, από τη Βενεζουέλα και το κλείσιμο των συνόρων, με εντολή Μαντούρο, η Κολομβία καταγγέλλει, τώρα, ότι πολεμικά αεροσκάφη της...
Βενεζουέλας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της, την Κυριακή.
«Δόθηκαν εντολές στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, να προβούν σε επίσημο διάβημα προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, για την παραβίαση του κολομβιανού εθνικού εναέριου χώρου από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας αυτής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Οι Κολομβιανοί επιμένουν ότι μαχητικά της γειτονικής χώρας πέταξαν πάνω από το έδαφός τους, στην χερσόνησο Γκουαρίγια, σε δύο περιπτώσεις. Ο Βενεζουέλα, ωστόσο, αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας απάντησε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς των Κολομβιανών και κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, η οποία θα πραγματοποιείτο με στόχο την άμβλυνση της έντασης.
«Μελετάμε με περίσκεψη την συστηματική προσπάθεια της Κολομβίας να εφευρίσκει περιστατικά που δεν υπάρχουν, για να βλάψουν τις διμερείς σχέσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πάντως, οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στον Ισημερινό, μετά από πρωτοβουλία των κυβερνήσεων Ισημερινού και Ουρουγουάης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

1 σχόλιο:

  1. Τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια.
    Η Αμερικανόφιλη Κολομβία τα έβαλε με την Ρωσόφιλη και
    Κινεζόφιλη Αριστερή κυβέρνηση της Βενεζουέλας που έχει και πετρέλαια.
    Παλιές ιστορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή