Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

«Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν μπορούσα να ψηφίσω αυτά τα μέτρα»... 


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΔΑ

Τάδε έφη Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογώντας τη ψήφο του αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο των 800 περίπου σελίδων και...
αποκρούοντας την επίθεση του άλλου σοσιαλιστή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου!

Τα Μνημόνια και τόσα άλλα που ψήφισαν και οι δύο, χωρίς επιφυλάξεις, αποτελούσαν φαίνεται μέρος της νέας Χάρτας του Σοσιαλισμού στην Ευρώπη!

Το γεγονός ότι οι εν λόγω σοσιαλιστές παρέδωσαν την χώρα ως την 57η πιο διεφθαρμένη του πλανήτη –εκεί την έφθασαν– στο «φιλελεύθερο κρατιστή» Κ. Καραμανλή (που αύξησε κατά 35 δις ευρώ τις καταναλωτικές δαπάνες του κράτους από το 2004-9) και ο οποίος την έφθασε στην 79η θέση, αυτό μπορούσαν να το δεχθούν και οι δύο, ως μέρος μιας σοσιαλιστικής ηθικής!

O Νόμος περί ευθύνης –ή συγκάλυψης καλύτερα- των Υπουργών, έμπνευσης Βενιζέλου, ήταν και αυτός έκφραση μιας γνήσιας σοσιαλιστικής αντίληψης περί δικαίου και δικαιοσύνης!

Το γεγονός επίσης ότι μια δήλωση του Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, που εν αγνοία του(!!!) έκανε πλούσιους σε πέντε ημέρες κάποιους που παίξανε στο χρηματιστήριο τότε, και αυτό φαίνεται ότι αποτελεί ενάρετη σοσιαλιστική πρακτική.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 26 Οκτωβρίου του 2011 μετά τη Σύνοδο Κορυφής, απογειώθηκαν τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Με τη δήλωση, την όλο δημοκρατικό μένος του Παπανδρέου στις 31 Οκτωβρίου κατέρρευσαν. Όποιοι μάντεψαν (... δεν υπονοούμε ότι γνώριζαν) τις προθέσεις του πιο αφελή αρχηγού κόμματος που πέρασε (επιεικώς αφελή) και αγόρασαν στις 26/10 διάφορες μετοχές, τις οποίες κατόπιν τις πούλησαν στις 11/10 έκαναν κάποια εκατομμύρια αν όχι δις. Ευρώ, χάρη στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του τότε συνοδοιπόρου του, του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο δείκτης νοημοσύνης των περισσοτέρων Ελλήνων είναι αρκετά υψηλός. Δυστυχώς πολύ υψηλή είναι και η ανοχή τους! 

* Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου