Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ" ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας Ρομά ακτιβίστριας που μάχεται ενάντια στο τουρκικό Προξενείο για την ελληνικότητα μουσουλμάνων της Θράκης....


Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί και κόμματα που υποκλίνονται στους «αφέντες» από την Άγκυρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει...
σύγκρουση με τις πολυδιαφημισμένες δήθεν «προοδευτικές-ανθρωπιστικές ευαισθησίες». Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα Μουσουλμάνα Ρομά και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο των ανθρώπων του τουρκικού Προξενείου.

Έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και έχει δώσει σκληρούς αγώνες στην δημιουργία ελληνικού σχολείου και παιδικού σταθμού στο Δροσερό παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του τουρκικού Προξενείου να τα σταματήσει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αποτελείται από αυτούς που δηλώνουν Τούρκοι, τους ελληνογενείς Πομάκους και τους Ρομά. Διαχρονική προσπάθεια του τουρκικού Προξενείου και των ανθρώπων του, οι οποίοι ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και εμπρός στα συμφέροντα της Τουρκίας δρουν ενωμένοι και δεν «πλακώνονται» όπως οι Ελλαδίτες, είναι να εξαλείψουν τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στην μειονότητα και να εμφανίσουν όλα τα μέλη της ως τουρκογενή.

Η αδιαφορία αλλά και πολλές φορές υποτακτικότητα της ελληνικής Πολιτείας βοηθάει το τουρκικό Προξενείο στην εντεταλμένη υπηρεσία του, καθώς τελικός σκοπός είναι η τουρκοποίηση και της δυτικής Θράκης. Επιπλέον το υπουργείο Παιδείας κλείνει ή υποβαθμίζει τα σχολεία που διδάσκεται η πομακική γλώσσα αλλά και στους Ρομά η ελληνική, ενώ είχε μεταθέσει την ηρωική δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία μάθαινε τα Πομακόπουλα να ερευνούν για τις ελληνικές ρίζες τους, λαμβάνοντας διεθνή βραβεία.

Πομάκοι και Ρομά αντιστέκονται με νύχια και με δόντια, ελλείψει βοήθειας της ελληνικής Πολιτείας, η οποία διαπράττει εθνικό έγκλημα δεκαετίες τώρα, θεωρώντας δια της απουσίας της όλους τους μουσουλμάνους της ελληνικής Επικράτειας, Τούρκους.
Η κ. Σουλεϊμάν,  έχει εμφανιστεί σε πολλές επιτροπές του ΟΗΕ για να καταγγείλει την προσπάθεια εκτουρκισμού της φυλής της. Η υποψηφιότητά της λοιπόν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η ενδεχόμενη εκλογή της θα βοηθούσε στην δημοσιοποίηση των προβλημάτων των Ρομά αλλά και των πιέσεων που δέχονται στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ελλάδας οι μη τουρκογενείς μουσουλμάνοι.

Ωστόσο το «προοδευτικό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται διατηρεί ευαισθησίες ως προς τις πολυπαθείς μειονότητες, ενέδωσε στις πιέσεις του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Μουσταφά Μουσταφά, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απείλησαν ότι αν δεν αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν, θα υπάρξει πλήρης ρήξη με την μειονότητα και άρα θα χαθούν ψήφοι. Η ίδια η Ελληνίδα Ρομά, που θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρότατο γεωπολιτικό χαρτί στα χέρια της Αθηνας, κατήγγειλε σε συνέντευξή της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού Προξενείου και δεν είναι η ίδια που παραιτήθηκε.

Δεν ασχολούμαστε συνήθως μεμονωμένα με κόμματα, αλλά όταν πρόκειται για εθνικά θέματα από την ιστοσελίδα μας θα εκτοξεύονται πύρινα λόγια, γιατί το σκοινί έχει παρατραβηχτεί από πολιτικάντηδες-δουλικούς ξένων συμφερόντων, οι οποίοι εκτός από περιουσίες του ελληνικού λαού ξεπουλάνε εδάφη και ιδέες.
Αρκετά πια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου