Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Σοκ: Έφοδος OLAF στην Ευρωβουλή Αθήνας. Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη της

Η υπηρεσία πραγματοποίησε «έφοδο» στο γραφείο του επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον ίδιο καθώς και άλλους δύο συνεργάτες του...
olaf
Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ που δόθηκαν στην χώρα μας για το προσφυγικό, μετά και την γνωστοποίηση εκ μέρους της ΕΕ ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) εξετάζει πιθανή...
κακοδιαχείριση έπειτα από καταγγελίες στον τομέα της σίτισης.
Η είδηση τις προηγούμενες μέρες είχε λάβει μεγάλη έκταση, με κορυφαία διεθνή ΜΜΕ να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ δυσφημίζοντας ουσιαστικά τη χώρα, εκτός αυτού, και για τις συνθήκες που επικρατούν στα hotspots του Αιγαίου.
«Έφοδο» και έρευνα πραγματοποίησε στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. Η OLAF εξετάζει καταγγελίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα
Η OLAF, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησε «έφοδο» στο γραφείο του επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον ίδιο καθώς και άλλους δύο συνεργάτες του για τους οποίους δεν θέλησαν να δώσουν επίσημα τα ονόματά τους.
«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Marjory van den Broeke, στην Καθημερινή.
Για αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, πρόσθεσε η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί.
Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πηγές στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία ανέφεραν πως οι καταγγελίες έχουν φτάσει στην αρμόδια διεύθυνση και αυτή τη στιγμή εξετάζεται η βασιμότητά τους. Μάλιστα, επισήμαιναν πως σε περίπτωση που κριθούν βάσιμες, τότε είναι στην διακριτική ευχέρεια της Υπηρεσίας να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει την έρευνα: είτε θα ζητήσει στοιχεία από το ελληνικό κράτος είτε θα στείλει ειδικά κλιμάκια στην Ελλάδα για επιτόπια έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου