Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Στα πράσα...

Ο κ. Καμμένος πιστεύει -και το είπε στους Αμερικανούς συνομιλητές του- ότι με τα σημερινά δεδομένα, οι λαοί στην Ελλάδα και τα Σκόπια δεν είναι έτοιμοι για συμφωνία. Ο εθνικισμός, άλλωστε, σαρώνει τη γειτονική χώρα...


Και πρότεινε μία στρατιωτική συμφωνία και συνεργασία των βαλκανικών χωρών με την Αμερική, όχι με το ΝΑΤΟ, για να συμπεριληφθεί και η Σερβία. Οι Σέρβοι δεν έχουν ξεχάσει ακόμα τους βομβαρδισμούς της Δυτικής Συμμαχίας που...

κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα τους. Θα μπορούσε επίσης, -κάτι που δεν το ανέφερε όμως- στο πλαίσιο αυτό, τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ). 


Ας μου επιτραπεί να κάνω μία υπόθεση: Το Σχέδιο Β του Καμμένου, ήταν τόσο καλά σχεδιασμένο, που δεν μπορεί να το σκέφθηκε εκείνη τη στιγμή της συνάντησης. Μελετώντας την πρόταση του, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εργάστηκαν για την εκπόνηση της, διπλωμάτες και στρατιωτικοί. 

Είναι δυνατόν να μην τη συζήτησε με τον Πρωθυπουργό πριν την ανακοινώσει στους Αμερικανούς; Ή να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που ξέραμε οι ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον; Ότι η ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία έχει ξεκινήσει προ καιρού και ότι στη Λάρισα, στο Βόλο και την Αλεξανδρούπολη πηγαινοέρχονται οι αμερικανικές δυνάμεις; Όλα αυτά ανακοινώθηκαν και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ έχει δημοσιοποιήσει αυτές τις επιτυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Ο Καμμένος, λοιπόν, δεν είπε κάτι καινούργιο στην Ουάσιγκτον. Αναφερόταν στην περαιτέρω εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας, η οποία είναι δεδομένη και αποφασισμένη και έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο πρωθυπουργό της χώρας. 

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί διυλίζουν τον κώνωπα και κάνουν τους ανήξερους όταν «τους πιάνουν στα πράσα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου