Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Οι πράξεις εθνικιστικού μίσους προσλαμβάνουν πλέον κρατική υπόσταση στη γειτονική Αλβανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του "Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Η δολοφονία του Έλληνα ομογενή από τις Αλβανικές ειδικές δυνάμεις (Renea) στις Βουλιαράτες υπήρξε προαναγγελθείσα, και η σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ αναφορικά με την εξέλιξη της όλης επιχείρησης, μόνο ως ομολογία συνενοχής στη συγκάλυψη μπορεί να εκλαμβάνεται.


Οι συνθήκες δολοφονίας του Έλληνα ομογενή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αδιευκρίνιστες. Πρόκειται για συνειδητή εγκληματική ενέργεια, ενορχηστρωμένη από τις Αλβανικές ειδικές δυνάμεις, με την πλήρη κάλυψη της Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας, και η επίσης ενοχική παρέμβαση του Εντι Ράμα, ισοδυναμεί με απόλυτη επιβεβαίωση αυτής της παραδοχής.

Το "Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" θεωρεί ότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελέστηκε η συγκεκριμένη δολοφονία ως πράξη εθνικιστικού μίσους, συνδέεται άμεσα και ευθέως με την κλιμάκωση της επιθετικότητας σε...
βάρος της Ελληνικής μειονότητας. 

Η επιθετικότητα αυτή ενορχηστρώνεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες από την Αλβανική κυβέρνηση σε ολόκληρη την περιοχή της Βορείου Ηπείρου, και διευκολύνθηκε από το καθεστώς της πολιτικής ανοχής και υποχωρητικότητας που της διασφάλισε το πνεύμα στο οποίο σύρονται κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες οι Ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις.

Το πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων που προφανώς δεν αποσυνδέονται από  τις αντίστοιχες πρακτικές που τις συμπληρώνουν, προσδιορίζεται από το συνδυασμό από τη μια της ραγδαίας κλιμάκωσης του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού που αναπαράγεται από ισχυρά εθνικιστικά κέντρα, και από την άλλη με την διαρκή συμβιβαστική υποχωρητικότητα που επιδεικνύει η Ελληνική εξωτερική πολιτική, στο όνομα του κατευνασμού, της «καλής γειτονίας», και του «κλεισίματος ιστορικών εκκρεμοτήτων» με την γείτονα.

Το "Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" έχει προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη, πως η απαράδεκτη ελαφρότητα και η διαρκής υποχωρητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση τα τεκταινόμενα στην Βαλκανική, ροκανίζει σταδιακά την πραγματική θέση της χώρας, αποδυναμώνει το ενδεδειγμένο πνεύμα αποφασιστικότητας που θα πρέπει να επιδεικνύεται στο συγκεκριμένο περιβάλλον, και εν τέλει ενισχύει και αποθρασύνει τους υποβόσκοντες επιθετικούς εθνικισμούς.

Το "Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" προειδοποιεί πως η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, διευκολύνει την ισχυροποίηση της κρατικής υπόστασης την οποία προσλαμβάνουν πλέον οι επιθετικοί εθνικισμοί, και πως αυτό θα έχει βαρύτατο κόστος, οδηγώντας τη Βαλκανική σε γενικευμένη αποσταθεροποίηση και τη χώρα μας μπροστά σε καινούρια επικίνδυνα τετελεσμένα.

Θεωρούμε ότι η δολοφονία του Έλληνα ομογενή, είναι προϊόν αυτής ακριβώς της κρατικής υπόστασης που προσλαμβάνει ο επιθετικός εθνικισμός στη γειτονική Αλβανία, και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση, να αναλάβει σήμερα κιόλας τις ευθύνες της απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση.

Την καλούμε να μην επιχειρήσει να εκτονώσει την οργή μέσα από ανέξοδες φλυαρίες και πρακτικές συγκάλυψης. 

Οι αιτιάσεις των Αλβανικών αρχών είναι έωλες. Η πράξη ανάρτησης των σημαιών είχε προαναγγελθεί... Το τυπικό δικαίωμα για την ανάρτησή τους θεωρείται δεδομένο... Και στο πιθανό ενδεχόμενο να υπήρχε ακόμη και παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους του ομογενούς, μπορούσε να είχε οργανωθεί επιχείρηση αφοπλισμού, ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι η εθνικιστική δολοφονία, η οποία συντελούμενη κατά τη διάρκεια και σε περιβάλλον Εθνικού εορτασμού, προσλαμβάνει αντικειμενικά πρωτοφανείς διαστάσεις και συνιστά ΠΡΟΚΛΗΣΗ έναντι της Διεθνούς Κοινότητας στο σύνολό της.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις δημοσιευμένες πληροφορίες και τις μαρτυρίες των ομογενών,  και να αναδείξει το πρόβλημα σε όλα τα διεθνή φόρα, ως πρόβλημα απαράδεκτης και πλήρως καταδικαστέας διεθνούς συμπεριφοράς, καταδεικνύοντας την απόφασή της να μην ανεχτεί καμία συγκάλυψη και κανενός είδους συμψηφισμό με τα σκοτεινά κέντρα του Αλβανικού επιθετικού εθνικισμού που κλιμακώνουν την υβριστική και προκλητική στάση τους ακόμη και μετά τη δολοφονία (βλέπε δηλώσεις Υρτάν Χότζα).

Την καλούμε παράλληλα να σκληρύνει τη στάση της επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή απέναντι στην Αλβανική αποθράσυνση, η οποία επιπροσθέτως ενισχύεται με την απροκάλυπτη ενθάρρυνση εξ αιτίας και της Τουρκικής εμπλοκής στις Βαλκανικές υποθέσεις.

Το "Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" καλεί τέλος την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα την επιλογή των διαρκών υπαναχωρήσεων και των ανεπίτρεπτων συμβιβασμών... 

Την καλούμε να εγκαταλείψει την επιλογή μιας εξωτερικής πολιτικής χωρίς ταυτότητα και με φυσιογνωμία ήττας... Και να οργανώσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, χωρίς παζαρέματα και απαράδεκτους συμψηφισμούς, την εφαρμογή των νόμιμων δικαιωμάτων για λογαριασμό της χώρας, όπως αυτά απορρέουν και θεμελιώνονται από τις διεθνείς συνθήκες και αφορούν σε όλο το εύρος των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Η ΠΓ του "Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου