Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ομολογίες που ξεφτιλίζουν... Τους φτύνουν και λένε "ευχαριστώ"


Και τις ρωσικές δραστηριότητες στη χώρα μας, αλλά και την γύρω περιοχή συζήτησαν οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Πάνος Καμμένος και Τζιμ Μάτις. Το θέμα έθεσε η αμερικανική πλευρά με αφορμή και το αποτυχημένο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο ρόλος των Ρώσων ήταν απόλυτα αρνητικός...

 

Θράσος: Μετά την ανάμειξή τους, κατηγορούν άλλους για ανάμειξη...
Ο κ. Μάτις, μετά την επιστροφή του από τα Σκόπια τον Σεπτέμβριο, όπου είχε πάει για να υποστηρίξει το ναι στο δημοψήφισμα, μίλησε για απαράδεκτη ρωσική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων. 

Συγχαρητήρια που κάνετε ότι σας λέμε...
Ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την υπόθεση κατασκοπείας με...
τις απελάσεις Ρώσων υπηκόων. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Dana W. White έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Ο Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Καμμένο στο Πεντάγωνο για να επιβεβαιώσουν τη μακρόχρονη αμυντική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. 

Ομολογία συνενοχής στην δολοφονική ενεργοποίηση της Σούδας...
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Καμμένο για τη συνεχή υποστήριξη της χώρας του προς τη ναυτική δραστηριότητα των Η.Π.Α. στη βάση της Σούδας, έναν κρίσιμο κόμβο για την Αμερική. Ο υπουργός Μάτις επαίνεσε επίσης τον Υπουργό Κάμενο για τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει τις αμυντικές της δαπάνες στο 2% και για την πρόσφατη υπογραφή αναβάθμισης των F-16, κόστους ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. 

Συμφώνησαν να είναι Φιλιππινέζες...
Ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τις πρόσφατες ενέργειες της Ελλάδας για την καταπολέμηση των κακοηθων δραστηριοτήτων της Ρωσίας στην περιοχή και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να διατηρούν τη Ρωσία υπεύθυνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου