Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η ιστορία δεν καθηλώνεται στα όρια του προσωπικού μικρόκοσμου κανενός

Προφανώς και είναι θετικό, το ότι διαχέονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οι πρωτοβουλίες κατάδειξης της αντίθεσης της Ελληνικής κοινωνίας στην εθνικά επιζήμια διαχείριση που επιχειρείται με επίκεντρο το Σκοπιανό...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Φαίνεται ότι σε ένα βαθμό, οι προτροπές της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» έπιασαν τόπο. Και αυτό είναι θετικό πριν απ’ όλα για τον ίδιο το λαό μας. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία μας ανακοίνωση με τίτλο: «Σε αγωνιστική επαγρύπνηση ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία», θέσαμε ευθέως το ζήτημα πως, ο λαός και το κίνημα, πρέπει να περάσουν σε νέα φάση οργανωμένης, απολύτως σχεδιασμένης και πολυμέτωπης αντεπίθεσης, ικανής να διεμβολίσει την ατζέντα της δουλοπρέπειας, προκειμένου να ανακοπεί άμεσα η πορεία προς την καταστροφή.

Και μάλιστα αναδείξαμε ως ύψιστης προτεραιότητας την ανάγκη κλιμάκωσης της οργανωμένης πίεσης μέσα από...
κινητοποιήσεις σε επίπεδο τοπικό, περιφερειακό κλπ, στο οποίο σταδιακά θα ενσωματώνονται κινήματα, φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επιστημονικές ενώσεις, άνθρωποι που πνεύματος, της τέχνης κλπ.

Η πρόθεσή μας επομένως να στηρίξουμε τα περιφερειακά συλλαλητήρια που οργανώνονται είναι δεδομένη, και με σαφήνεια αποτυπωμένη στην σχετική μας ανακοίνωση. Επιμένουμε ωστόσο ότι αυτό δεν αρκεί.

Η ατζέντα της δουλοπρεπούς διαχείρισης, μπορεί να περιθωριοποιηθεί μόνο με μια συνολική, ουσιαστική αντεπίθεση που δεν θα αρκείται στη δυναμική του εντυπωσιασμού μόνο, αλλά θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός δυναμικού και διαρκούς κινήματος αντίστασης, κοινωνικής ανασύνταξης και εθνικής επαγρύπνησης, του οποίου την παρουσία ουδείς θα μπορεί να αγνοήσει.

Γι’ αυτό και επιμένουμε να μιλάμε για την ανάγκη ενός κινήματος ρωμαλέου, αυθεντικού, ακηδεμόνευτου, με πρόσημο καταφανώς δημοκρατικό, που δεν θα φυλακίζεται σε μικρότητες και μικρόψυχες αντιλήψεις.

Μιλάμε για ένα κίνημα που θα δομείται και θα ενδυναμώνεται, με πρωταγωνιστή την ίδια την κοινωνία, προσανατολισμένο να δικαιώσει τα αυθεντικά της συναισθήματα και όχι  κοντόφθαλμες αντιλήψεις και πολιτικούς μικρομεγαλισμούς κανενός.

Ένα κίνημα που θα αποτελέσει καρπό μιας ευρύτατης δυνατής συνεύρεσης, ανθρώπων και φορέων, που θα είναι αποφασισμένοι να το σηκώσουν πολύ πιο ψηλά από το μπόι τους, για να το φτάσουν στο μπόι της Ελλάδας.

Εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, θα ισοδυναμεί με ήττα για την ίδια την κοινωνία, και αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε, γιατί αυτή τη φορά, η ήττα δεν ισοδυναμεί με προσωρινή υποχώρηση, αλλά μοιραία θα ταυτιστεί με εθνικές τραγωδίες.

Η κλεψύδρα της ιστορίας αδειάζει επικίνδυνα, και ο καθένας από μας θα κριθεί από την αποφασιστικότητά του, να τολμήσει να εναρμονιστεί με τις σημαντικές προκλήσεις της και όχι από την εμμονή του, να καθηλώσει την ιστορία στα όρια του προσωπικού του μικρόκοσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου