Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Οι ΗΠΑ ομολογούν πως φοβούνται τις μείζονες μεταβολές παρά την εμφανή κόντρα τους με τη Γερμανία... Γιατί άραγε;;;

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ιταλία στην ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε με έμφαση αμερικανός αξιωματούχος αναφορικά με την κρίση που υπάρχει στην Ιταλία και έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις αγορές...



Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο για την Ιταλία και τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους χωρίς να υπάρξουν μείζονες μεταβολές στην...
οικονομική και νομισματική ένωση. Αυτό, δήλωσε ανώτερο στέλεχός του την Τρίτη, καθώς η πολιτική κρίση και η αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ζητήματα κλειδιά ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει μέχρι τώρα συστημικές επιπτώσεις στις ιταλικές και στις διεθνείς αγορές που να προκαλούν την ανησυχία της Ουάσινγκτον.

«Θα ήταν καλύτερα εάν έλυναν τα ζητήματα μέσα στην ευρωζώνη χωρίς να υπάρξουν μείζονες αλλαγές, ασφαλώς οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό», είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για δείτε τώρα τι λέγαμε σχετικά: "Το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεωπολιτικό μέγεθος της Ιταλίας, και η όποια μελλοντική θέση της ως σημαντικό γεωπολιτικό φιλέτο στον επανακαθορισμό του χάρτη των γεωστρατηγικών συμμαχιών. Οι πρωταγωνιστές αυτής της «τρομακτικής» συμφωνίας, τελικά δεν είναι διόλου τρομακτικοί αναφορικά με τη συνολική τους στάση απέναντι στα δομικά χαρακτηριστικά του οικονομικού συστήματος και του συστήματος της εξάρτησης αυτού καθ’ εαυτού. Ενδέχεται όμως να καταστούν απρόβλεπτοι αναφορικά με τους γεωστρατηγικούς τους προσεταιρισμούς, και αυτό είναι που κατά βάση τρομάζει".

Και επιμείναμε: "Και αυτή η διάσταση δεν περιορίζεται μονάχα στις στοιχίσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα ή τη διάλυση της Ευρωζώνης αυτής καθ’ εαυτής, αλλά επεκτείνεται και στην κορυφαία σύγκρουση στρατηγικών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη, και αφορά σε ευρύτερες γεωστρατηγικές ανασυντάξεις στο πλευρό των ισχυρών ανταγωνιστών και όχι μόνο. Είμαστε λοιπόν μπροστά σε μια διεργασία ευρύτερη, που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι αποδομητικές τάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης".

Και σε σχετική ανακοίνωσή μας τονίζαμε: "Θεωρούμε ότι οι εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία, δεν έχουν ως μόνη ανάγνωση την απαίτηση των «αγορών» και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης, να καθηλώσουν την Ιταλία στην ασφυκτική φυλακή της Ευρωζώνης.

Αυτό για το οποίο πρωτίστως ανησυχούν τα σκοτεινά κέντρα και οι μηχανισμοί ισχύος, είναι οι ευρύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές που όλα δείχνουν πως θα είναι αναπόφευκτες σε ένα περιβάλλον οξύτατων και πολυεπίπεδων γεωστρατηγικών συγκρούσεων και ανταγωνισμών, και η Ιταλία, είναι σημαντικό γεωπολιτικό μέγεθος, για να επιτρέψουν στο λαό της να πάρει αβίαστα τις αποφάσεις του".

Σχετικά μας άρθρα και ανακοίνωση...

Ιταλία: Τα "αντισυστημικά" κουραφέξαλα και ο πραγματικός χαρακτήρας μιας γεωπολιτικής βόμβας



Έφτασε η ώρα για την οργανωμένη αντεπίθεση των λαών της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου