Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της δικομματικής κυβέρνησης κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής. Τι προβλέπει το άρθρo 142 του Κανονισμού της Βουλής...

Αρθρo 142: Πρόταση δυσπιστίας
1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.
3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας...

4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.
5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.
6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.
7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

Καταλάβατε τώραπου οδηγεί τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ???
1.Αποφεύγει συστηματικά να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία στοχευμένη, που να αποσκοπεί στην οργανωμένη αντίσταση της Ελληνικής κοινωνίας, στο μεθοδευμένο ξεσηκωμό της που σε συνδυασμό με τον ενδεδειγμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, να οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και στη γενικευμένη ριζοσπαστικοποίηση των πολιτικών αιτημάτων.
2.Προσφέρει αντικειμενικά διαχειριστική διέξοδο στα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης, ικανή να οδηγήσει στην επανασυσπείρωση της κοινοβουλευτικής της δύναμης.
3.Οδηγείται αντικειμενικά στην αυτοακύρωση πρακτικά του δικαιώματος λειτουργικής υποβολής πρότασης δυσπιστίας την αμέσως επόμενη περίοδο σε συνάρτηση με τα πρόσθετα μέτρα που θα επιχειρηθεί να ληφθούν απο την κατοχική συγκυβέρνηση, αφού σε περίπτωση απόρριψής της. δε θα μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση δυσπιστίας για το επόμενο εξάμηνο.

Συμπέρασμα:
Ο σωστός συνδυασμός της οργανωμένης αντίστασης με αφορμή την γκεσταπίτικη επέμβαση στην ΕΡΤ που επείγει να οργανωθεί άμεσα, με αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες - συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης δυσπιστίας - σε συνάρτηση με τις ολέθριες αντικοινωνικές αποφάσεις ππου αναμένεται να ληφθούν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και φυσικά ακόμη και στην ανατροπή της επικίνδυνης συγκυβέρνησης.

Όλα αυτά δηλαδή τα οποία δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λειτουργώντας με πολιτικό καιροσκοπισμό, εμφανίζεται στην πράξη ως λαγός της κατοχικής συγκυβέρνησης

Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

 1. διαφωνω 1) που ξερεις οτι καποιοι απο τη ΝΔ (Καραμανλικοι) δεν του ειπαν του Τσιπρα να κανει την προταση για να ριξουν την κυβερνηση 2)εγκλωβιζει τους κυβερνητικους βουλευτες να σταματησουν να κανουν τους τσαμπα μαγκες στα παραθυρα-ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα 3) μετα απο 1 μηνα μπορει να μαζευτουν 50 βουλευτες απο Ανελ και Συριζα και ΚΚΕ με πρωτοβουλια των ΑΝΕΛ και να ξανακανουν προταση μομφης ή οχι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου οι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς, και οι κότες της συγκυβέρνησης έχουν αποδείξει κατ επανάληψη πως μόνο ως κότες οραματίζονται το μέλλον τους. Οχι μόνο δε βγαίνουν τα νούμερα λοιπόν, αλλά οι πρώτες αντιδράσεις για παράδειγμα από το χώρο της ΔΗΜΑΡ αποδεικνύουν όιτι δεν υπάρχουν μονάχα κυματοθραύστες, αλλά συνυπάρχουν μαζί τους καιμ εφεδρείες πρόθυμες. Όπως και να έχει τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και βουλευτές συνένοχοι για το ξεπούλημα της πατρίδας, μην περιμένεις να σπάσουν. Φιλότιμο και ευσυνειδησία δεν υπάρχουν για να επιστρατευθούν. Ο μίστερ Τσίπρας έκανε σήμερα οτι χειρότερο θα μπορουσε να κανει και δεν το εκανε τυχαια. Κοινός παρονομαστής και των δυο, ειναι η ιδέα της λαϊκης αντίστασης ως μονης ικανης να δρομολογησει εξελίξεις, να ευνουχιστεί σε διαδικαστικές συμπληγαδες...
   Κ. Κυριακόπουλος

   Διαγραφή
  2. Θα δουμε...ελπιζω οτι δεν ειναι κι αυτος μια απο τα ιδια...

   Διαγραφή