Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ - ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΛΟΥΜΥΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Το κλείσιμο του εργοστασίου αποδίδεται μεταξύ άλλων σε ευρύτερους λόγους περικοπών στο λειτουργικό κόστος του ομίλου... 

Στη μακρά λίστα των ελληνικών εργοστασίων που βάζουν λουκέτο προστίθεται κι αυτό της Alumil στην Ξάνθη, όπου απασχολούνται πάνω από 100 άτομα, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την εργασία τους στην κεντρική παραγωγική μονάδα του ομίλου στο Κιλκίς, είτε να αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο. Την ανακοίνωση στους εργαζόμενους έκανε...
ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Μυλωνάς, ενώ το κλείσιμο του εργοστασίου αποδίδεται μεταξύ άλλων και σε ευρύτερους λόγους περικοπών στο λειτουργικό κόστος του ομίλου.
Στους εργαζόμενους, που θα θελήσουν να αποχωρήσουν, δίνεται όλη η νόμιμη αποζημίωση συν 5.000 ευρώ bonus, ενώ έχουν προθεσμία μέχρι αύριο προκειμένου να αποδεχτούν την πρόταση της εθελουσίας εξόδου με την παροχή και του bonus.
 
Προφίλ
Σύμφωνα με την Ημερησία, το εργοστάσιο της Ξάνθης ανήκε στη θυγατρική «Αλουνέφ», η οποία συγχωνεύθηκε με την μητρική Αλουμύλ το 2011 και τότε είχαν απολυθεί ακόμη 40 εργαζόμενοι, καθώς ανεστάλη η λειτουργία τριών τμημάτων της μονάδας. Η μονάδα της Ξάνθης είχε εισέλθει στο παραγωγικό δυναμικό του ομίλου της Αλουμύλ το 2001 και η δραστηριότητά της ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά.
Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου, εκτός από την Ξάνθη, περιλαμβάνουν πάνω από δέκα ακόμη εργοστάσια παραγωγής προφίλ αλουμινίου, που βρίσκονται στο Κιλκίς, τις Σέρρες, την Κομοτηνή, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βοσνία και την Αλβανία, σε ιδιόκτητα οικόπεδα 600.000 τ.μ. με ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις 220.000 τ.μ. και ετήσια παραγωγική δυναμικότητα άνω των 80.000 τόνων προφίλ.

Ο όμιλος της Αλουμύλ, που σήμερα ανακοινώνει και τα εννεάμηνα οικονομικά μεγέθη του, διαθέτει πάνω από 20 θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα προέβη και στην ίδρυση εταιρείας στις ΗΠΑ με την επωνυμία Alumil Fabrication Inc και ποσοστό συμμετοχής 100%. Το αντικείμενο δραστηριότητας της νέας εταιρείας είναι η εμπορία προφίλ αλουμινίου και εξαρτημάτων της Αλουμύλ και άλλων εταιρειών, η εμπορία άλλων δομικών υλικών, η εμπορία φωτοβολταϊκών και αιολικών συστημάτων, καθώς και προφίλ από πλαστική ύλη και υαλοπινάκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου