Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΕΣ

Πώς λένε, ότι κάθε θάμα κρατάει τρεις μόλις μέρες; Ε, κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη...μεγάλη έμπνευση του Βενιζέλου και την προώθηση από τον Ψυχάρη, να κατηγορήσουν τον Τσίπρα ότι προσπαθεί να ωθήσει σε αποστασία βουλευτές και στελέχη...
 
Όλο αυτό το σύστημα που εμπνεύστηκε το περί «αποστασίας» story είχε την προσδοκία, ότι με αυτή τη μεθόδευση θα δημιουργούσε ακραία πόλωση και θα συσπείρωνε (ή μάλλον θα επανασυσπείρωνε) το ταλανιζόμενο και βυθιζόμενο δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ.
 
Μια ύστατη δηλαδή επιχείρηση να μπει φρένο στις διαρροές, στην εσωστρέφεια, στα φαινόμενα αλληλοσπαραγμών και κυρίως στο κλίμα αμφισβήτησης του αρχηγού Βαγγέλη Βενιζέλου. Μα –όπως προαναφέραμε- το θάμα κράτησε μόλις τρεις μέρες. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων να το κρατήσουν στη ζέουσα επικαιρότητα και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, ξεφούσκωσε, δεν άντεξε, ακριβώς επειδή ήταν φαιδρότητα και αντιμετωπίστηκε απ' τον κόσμο μα περιφρόνηση και οργή. Μαζί ξεφούσκωσαν και οι δημοσιογραφικές πρόθυμες «ντουντούκες»...
Αλλά –και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του- όλη αυτή η μεθόδευση δεν βρήκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πρόθυμα για αναπαραγωγή της, πλην κάποιων, λίγων, του στενού περιβάλλοντος του Β. Βενιζέλου (Κουκουλόπουλος, Κωνσταντινόπουλος και δυο-τρεις ακόμα)...
Πολύ περισσότερο, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να δώσουν λευκή επιταγή στον Βενιζέλο για το μέλλον, να δεσμευτούν πως θα ψηφίσουν άκριτα ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, να προσφέρουν στον αρχηγό...όρκους πίστης και αφοσίωσης.

Στην ουσία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μεθόδευσε τα περί αποστασίας σενάρια (ομού με φίλια συγκροτήματα και ελεγχόμενους δημοσιογράφους...) για να πάρει ανάσες, επειδή αυτή την περίοδο περνά μια απ' τις πλέον κρίσιμες περιόδους της πολιτικής του διαδρομής.
Η απροθυμία βουλευτών κυρίως αλλά και στελεχών να κινηθούν στη γραμμή Βενιζέλου οδήγησε, όπως αποκαλύψαμε, στην «διπλωματική» ασθένειά του και στην αναβολή της κοινής συνεδρίασης της Κ.Ο. και του Π.Σ.
 
Και είναι χαρακτηριστικό, ότι αμέσως μετά οι ιμάντες μεταβίβασης των προθέσεων του αρχηγού άρχισαν να κάνουν διαρροές στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση απ' αυτή των προηγούμενων ημερών!
Δηλαδή τώρα λένε πως ο Βενιζέλος δεν ήθελε, λέει, να δεσμεύσει τους βουλευτές και τα στελέχη, ούτε να ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης», ούτε να κερδίσει λευκή επιταγή...
Είτε πάντως έτσι, είτε αλλιώς, το κλίμα εσωστρέφειας, διαφοροποιήσεων και αμφισβητήσεων επέστρεψε.
 
Είναι ενδεικτικό, ότι και βουλευτές και στελέχη πλέον κάνουν λόγο για την ανάγκη να δει το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Κάτι τέτοιο ήταν έως χτες απαγορευμένο. Όποιος το πρότεινε αυτόματα κατατάσσονταν στους...εχθρούς του ΠΑΣΟΚ, αν και ιστορικά στελέχη όπως ο Σκανδαλίδης ή ο Ρέππας κινούνταν σε αυτό το μήκος κύματος...
 
παπανδρεου
Παράλληλα το «σύστημα» του ΓΑΠ έχει αρχίσει να διαφοροποιείται εμφανώς σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, αν και ο ίδιος ο ΓΑΠ διαμηνύει, ότι δεν τον εκφράζουν αυτές οι διαφοροποιήσεις και ο ίδιος ό,τι έχει να πει το λέει μόνος του...
 
Με λίγα λόγια, ξανά το απόλυτο μπάχαλο στο δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ, με μια κοινή συνισταμένη όλων αυτών των διεργασιών ότι:
Πλέον αμφισβητείται εντονότατα η ηγεσία Βενιζέλου και οι εξελίξεις θα τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται αυτό να συμβεί και με δική του πρωτοβουλία!
Αφού όλες οι προσδοκίες οι σχετιζόμενες με τη διακίνηση του σεναρίου «αποστασίας» αποδείχτηκαν όνειρο απατηλό...
Είναι δε χαρακτηριστικό, πως στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τόνιζε ότι «ο Βαγγέλης περνά τις πιο δύσκολες ώρες του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείεται τίποτα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου