Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Προειδοποιήσαμε τους πάντες να είναι προσεκτικοί με όλα όσα συνθέτουν το προφίλ του δολοφόνου

Χθες προειδοποιούσαμε πως οι εξειδικευμένες αναφορές του μακελάρη σε στοιχεία που πλασάρονται ως "ελληνοκεντρικού και Βαλκανοκεντρικού" ενδιαφέροντος, δεν πείθει κανέναν πως συνιστούν τυχαία ή αυθόρμητη επιλογή...


Προειδοποιούσαμε πως ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας περίεργης ατζέντας, απολύτως στοχευμένης και με...
αφανείς προεκτάσεις που αναμένεται να προβληματίσει τα μέγιστα τις επόμενες μέρες... Σήμερα τα δημοσιεύματα έρχονται να μας επιβεβαιώσουν. Δείτε ΕΔΩ πως προσεγγίσαμε χθες την επιπόλαια διαχείριση της είδησης...

Και δείτε τα δημοσιεύματα της χθεσινής ημέρας...

Τα δύο ταξίδια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια - Τι ερευνούν οι Αρχές...

Ο ακροδεξιός δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, είχε επισκεφθεί τα Βαλκάνια αρκετές φορές. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τεμένη, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας ερευνούν ήδη πιθανές διασυνδέσεις του Αυστραλού δολοφόνου στα Βαλκάνια, γράφει η γερμανική Tagesspiegel. Ο μακελάρης του Κράιστσερτς είχε επισκεφθεί τον Νοέμβριο του 2018 ως τουρίστας μια σειρά από ιστορικές τοποθεσίες στη Βουλγαρία, δήλωσε ο Βούλγαρος Γενικός Εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ μετά από συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων με τις μυστικές υπηρεσίες. 

Ο δολοφόνος έφτασε από το Ντουμπάι στη Βουλγαρία το περασμένο φθινόπωρο, είπε ο Τσατσάροφ διευκρινίζοντας ότι επισκέφτηκε τη Βουλγαρία από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια μετέβη αεροπορικώς στο Βουκουρέστι. Στη Ρουμανία νοίκιασε ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία αλλά δεν ήταν σαφές αν ταξίδευε μόνος του. Νωρίτερα και από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, ο δολοφόνος είχε επισκεφθεί επίσης τη Σερβία. Ταξίδεψε επίσης στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Την εποχή εκείνη ταξίδευε κυρίως με λεωφορείο. Η Σόφια ελέγχει τώρα ποιες επαφές έχει στη Βουλγαρία, όπως είπε ο Τσατσάροφ. 

Οι βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών ,συνεργάζονται ήδη με τους εταίρους τους στις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Ο Αυστραλός γνωρίζει προφανώς την ιστορία της περιοχής των Βαλκανίων κατά την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σύμφωνα με την εκτίμηση του διάσημου Βούλγαρου αρχαιολόγου Νικολάι Οβτσάροφ. «Μπορώ να πω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ειδικός στην ιστορία των Βαλκανίων», είπε ο Οβτσάροφ στη Σόφια. Ο δράστης του μακελειού είχε επίσης γράψει στα όπλα του ανάμεσα σε άλλα και ονόματα μαχών εναντίον των Οθωμανών στη Βουλγαρία και αλλού στα Βαλκάνια. Τα όπλα του δολοφόνου περιλαμβάνουν και το όνομα του Σέρβου ηγεμόνα Λάζαρ, ο οποίος ηγήθηκε της περίφημης μάχης με το οθωμανικό στρατό στο Κοσσυφοπέδιο. 

Πηγή: Dnevnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου