Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Εσωτερικός Αναθεωρητισμός - Η επικίνδυνη πέμπτη φάλαγγα και οι πραγματικές επιδιώξεις της

Τα στελέχη της κυβέρνησης επιδίδονται στο ρετουσάρισμα της απαράδεκτης συμφωνίας, ανοίγοντας συνοριακές διόδους και οριστικοποιώντας πολιτικοεπιχειρηματικές συναντήσεις σε επίπεδο κορυφής…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
μέλους της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Είναι το δεύτερο στάδιο της υπαγορευμένης εργολαβίας που έχει μπει σε εφαρμογή, αφού πρώτα παραμερίστηκαν τα πολιτικά εμπόδια με τον εθνικά επιζήμιο όσο και απαράδεκτο τρόπο που κατέγραψαν οι Πρέσπες. Η επιδίωξή της κυβέρνησης, είναι να εκτρέψει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πολιτών από τα επικίνδυνα γεωπολιτικά απόνερα που άρχισε ήδη να δημιουργεί η απαράδεκτη συμφωνία, και να δώσει υπόσταση στο πέτσινο παραμύθι της "ευημερίας" και της "αναπτυξιακής δυναμικής", ψαρεύοντας στα θολά νερά της πολιτικής υποκρισίας.

Εσωτερικός Αναθεωρητισμός - Μια επικίνδυνη πέμπτη φάλαγγα...
Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως από την επομένη κιόλας της υπογραφής των Πρεσπών, Αθήνα και Σκόπια επιδίδονται σε δυο παράλληλες διαδρομές, εντελώς ασύμβατες μεταξύ τους, σε μια σχέση απολύτως ετεροβαρή και με εντελώς διαφορετικά στρατηγικά ζητούμενα.

Τα Σκόπια σπεύδουν να καρπωθούν τα παρελκόμενα οικονομικά και "αναπτυξιακά" ωφελήματα στο περιβάλλον της συγκεκριμένης συμφωνίας, και στο πλαίσιο του ρόλου που τους έχει ανατεθεί ως Αμερικανικό πάτημα στη Βαλκανική και όχι μόνο…

Και παράλληλα "χτίζουν" μεθοδικά τη "Μακεδονική" υποδομή και φυσιογνωμία που τους εκχωρήθηκε. Την χτίζουν ΚΑΙ... 
στο εσωτερικό της χώρας αλλά ΚΑΙ έναντι της διεθνούς κοινότητας σε πολλαπλά επίπεδα.

Πρόκειται για μια συνδυασμένη πολιτική προσπάθεια, που αποδίδει καρπούς, και ικανοποιεί την νοσηρή αντίληψη του "Μακεδονισμού" η οποία συντηρείται δεκαετίες ολόκληρες στις συνειδήσεις των πολιτών της.

Πρόκειται επίσης για μια προσπάθεια η οποία αβαντάρεται από συγκροτημένα διεθνή συμφέροντα, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στρατηγικών η οποία συντελείται στην περιοχή…

Το νοσηρό της αποτύπωμα διοχετεύεται με απαράδεκτο τρόπο, και στο εσωτερικό της χώρας, από τις γνωστές ομάδες αυτονομιστών, οι οποίοι επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος για να  φέρουν την πατρίδα μας αντιμέτωπη με καινούρια επικίνδυνα τετελεσμένα.

Η Αθήνα από την άλλη μεριά, αναζητεί εναγωνίως το "success" της συγκεκριμένης συμφωνίας στη διεκπεραίωση ενός προγράμματος αναβαθμισμένης υποδομής. Τις "μαύρες τρύπες" που ανέδειξε όμως αυτή η καταστροφική συμφωνία, τις σπρώχνει κάτω από το χαλί, ροκανίζοντας το χρόνο και ισχυροποιώντας τα τετελεσμένα σε βάρος της χώρας. 

Κατά τα λοιπά, καταγίνεται με ερμηνευτικές εγκυκλίους και αστερίσκους για να διαχειριστεί την αυξημένη κοινωνική πίεση και κατακραυγή, την ώρα που τα Σκόπια χτίζουν αυτό που τους προσεφέρθη αφειδώς και ανέλπιστα, σε μια κατ επίφασην διαπραγμάτευση, που χρησιμοποιήθηκε απλώς ως φερετζές για κορυφαίες εθνικές υποχωρήσεις .

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά η οποία δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως προϊόν ανικανότητας μιας πολιτικής συντροφιάς, της οποίας η πολιτική αποτελεσματικότητα κινείται έτσι κι αλλιώς κάτω του μετρίου.

Είναι μια εξέλιξη την οποία οφείλουμε να ερμηνεύσουμε, μέσα σε ένα συνολικό περιβάλλον εσωτερικού αναθεωρητισμού που…
  • Εγκαινιάστηκε με τις θεαματικές υπαναχωρήσεις Σημίτη που επισφραγίστηκαν με την τραγωδία των Ιμίων και την απαράδεκτη συμφωνία της Μαδρίτης…
  • Διευρύνθηκε με την εκτεταμένη αποκαθήλωση των εθνικών αντιστάσεων η οποία ταυτίστηκε με τη θλιβερή διαδρομή του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία της χώρας. Και φυσικά…
  • Μεγαλούργησε την αποφράδα τετραετία Κοτζιά, κατά την οποία υπήρξε πλήρης κατάρρευση κάθε έννοιας "εθνικής κόκκινης γραμμής" στην Εξωτερική πολιτική και στη διαχείριση κρίσιμων εθνικών υποθέσεων.
Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες. Η καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών… 
  • Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία… 
  • Δεν είναι προϊόν της άθλιας ιδεοληψίας από την οποία διακατέχεται η επικίνδυνη συντροφιά που νέμεται την κυβερνητική εξουσία… 
  • Δεν προέκυψε ως συνισταμένη σειράς λαθεμένων αξιολογήσεων, ούτε πλημμελούς γνώσης της ιστορικής εμπειρίας για την συμπεριφορά της κινούμενης Βαλκανικής άμμου.
Ο αμφιλεγόμενος ρόλος Κοτζιά...
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αποτέλεσμα της σταδιακής μετατροπής της Εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε δεκανίκι της Αμερικανικής Γεωστρατηγικής, και της ολοκληρωτικής της κατάρρευσης στις Συμπληγάδες του παρασιτικού προστατευτισμού, που ως αντίληψη ήρθε να υποσκελίσει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. 

Αυτός είναι και ο λόγος, που η καραμπινάτη εθνική υπαναχώρηση που ενσωματώνεται στο περιβάλλον αυτής της συμφωνίας, δεν τροποποίησε μονάχα τη φυσιογνωμία των σχέσεων της χώρας μας με το γειτονικό κρατίδιο, αλλά τροποποίησε δραματικά και τα ταυτοτικά στοιχεία της γεωπολιτικής της υπόστασης στην αρχιτεκτονική της Βαλκανικής.

Να λοιπόν γιατί ο σκληρός πυρήνας αυτού που αποτυπώνεται στις Πρέσπες ως απαράδεκτη εθνική υπαναχώρηση, φαίνεται ότι διαπερνά ΚΑΙ το περιεχόμενο των Ελληνοαλβανικών διαβουλεύσεων, αλλά ΚΑΙ συνολικά το μοντέλο μιας νέας αντίληψης για το ρόλο της χώρας και τη φιλοσοφία προσέγγισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Οι δηλώσεις Κοτζιά επομένως... Και κυρίως η πρωτοφανής πρόκληση της μη αποδοκιμασίας τους από τους κυρίαρχους στο πολιτικό στερέωμα, συνιστούν ένα καινούριο στοιχείο - εξόχως αποκαλυπτικό - για όλα όσα συντελούνται πραγματικά πίσω από τις κλειστές πόρτες. 

  • Η θέση της χώρας στο περιβάλλον των στρατηγικών της συμμαχιών επαναπροσδιορίζεται...
  • Αυτός ο επαναπροσδιορισμός, δεν οριοθετείται στη βάση της αποτελεσματικής προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αλλά με γνώμονα το σχεδιασμό της "ενεργειακής ασφάλειας" έτσι όπως επιχειρούν να τον αποτυπώσουν οι προτεραιότητες των Αμερικανών.
  • Ο πολυδιαφημισμένος ρόλος που της έχει ανατεθεί, δεν είναι διόλου πρωταγωνιστικός. Είναι ένας ρόλος γεωπολιτικής Ιφιγένειας που θυματοποιείται για να "δέσει" η νέα αρχιτεκτονική της περιφερειακής ασφάλειας, με την καινούρια σύνθεση και τους επαναπροσδιορισμένους κανόνες.

Ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου και αντικατάστασή του από το Δίκαιο των αγωγών...
Ο κ. Κοτζιάς επομένως, στο πλαίσιο του δικού του αμφιλεγόμενου και με πολλά ερωτηματικά ρόλου, με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο και την ΑΟΖ, αλλά και συνολικά με τις απολύτως στοχευμένες εμφανίσεις του μετά τις Πρέσπες, ακόμη και μετά την τυπική αποκαθήλωσή του, αποκάλυψε ουσιαστικά τρία πράγματα...

  • Πρώτον: Ότι ο γεωπολιτικός ακρωτηριασμός της χώρας έχει ήδη αποφασιστεί...
  • Δεύτερον: Ότι η επιλογή που έχει ιεραρχηθεί για την επιβολή του, είναι η εθελούσια παραίτηση της χώρας από αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά δικαιώματα. Και...
  • Τρίτον: Ότι οι σχετικές αποφάσεις σχεδιάστηκαν και ελήφθησαν στα επιτελεία των παραδοσιακών στρατηγικών μας "συμμάχων".

Οι δηλώσεις Κοτζιά επομένως δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. 
Το δόλιο παιχνίδι του απολύτως συνενόχου Καμμένου, ο οποίος συγκάλυψε και συγκάλυψε συνειδητά έχοντας πλήρη επίγνωση του παρασκηνίου το οποίο επένδυε σε τετελεσμένα, δεν μπορεί να παραγράφεται και να προσπερνάται με περισσή ευκολία.

  • Το τίμημα της αβάστακτης ελαφρότητας και κυρίως της ανοχής μας στην παρουσία αυτών των πολιτικών, υπήρξε βαρύτατο. 
  • Η μειοδοσία των Πρεσπών δεν είναι αναστρέψιμη, και καλό θα είναι ο Ελληνικός λαός να μην εγκλωβίζεται στα εκφυλιστικά παραμύθια που του σερβίρουν, όλοι αυτοί που επιδιώκουν να του ροκανίσουν το φορτίο της οργής, αγοράζοντας χρόνο για λογαριασμό των τετελεσμένων.
  • Ενδεχομένως σε λίγο δεν θα είναι αναστρέψιμο, ούτε το τετελεσμένο που επιχειρούν να εδραιώσουν οι δηλώσεις Κοτζιά.

Το Διεθνές Δίκαιο οδεύει για πλήρη κατάρρευση στην ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά και η διαδικασία της ολοκληρωτικής αντικατάστασής του από το Δίκαιο των Αγωγών, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Και φυσικά μια τέτοια διαδικασία θα ενεργοποιήσει με τη σειρά της έναν φαύλο κύκλο ανατροπών στις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας, με προεκτάσεις απρόβλεπτες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Ελλάδα δεν είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά καταλύτης πολλαπλής αποσταθεροποίησης...
Η πατρίδα μας επομένως δεν σύρεται μονάχα σε μια διαδικασία γενικευμένου γεωπολιτικού εκφυλισμού και κατάρρευσης, αλλά με την απόλυτη συνενοχή των κυρίαρχων του πολιτικού της προσωπικού, εργαλειοποιείται ως παράγοντας - καταλύτης μιας διπλής αποσταθεροποιητικής διεργασίας...

  • Της εκτεταμένης αποσταθεροποίησης της Βαλκανικής, στο πλαίσιο ενός διπλού παιχνιδιού που κλιμακώνει η Ουάσιγκτον επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τον ηγεμονικό της ρόλο. (βλέπε περισσότερα ΕΔΩ). Και...
  • Της καθολικής αποδόμησης του Διεθνούς Δικαίου, με το τίμημα να προδιαγράφεται βαρύτατο ΚΑΙ για την ίδια αλλά ΚΑΙ για μια σειρά χώρες στον πλανήτη που αναζητούν καταφύγιο σ αυτό, έναντι της βουλιμικής συμπεριφοράς ισχυρών αντιπάλων και ανταγωνιστών.

Και αυτό ακριβώς είναι που μεγιστοποιεί και την πολιτική πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελληνική κοινωνία.

Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι απλά ένας στόχος τον οποίο ο καθένας μπορεί να τον αντιλαμβάνεται από την δική του ιδιαίτερη πολιτική σκοπιά.
Είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την ίδια την βιωσιμότητα και το μέλλον της χώρας. Με την ίδια της την εδαφική ακεραιότητα, και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Επομένως η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται άρρηκτα, και με την ανάγκη ανατροπής των παραδοσιακών αντιλήψεων που κυριαρχούν δεκαετίες για το καθεστώς της πολιτικής εναλλαγής στην κυβερνητική εξουσία, και καθορίζουν την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών.

  • Η επιβίωση της χώρας... 
  • Η διατήρησή της ως γεωπολιτικό μέγεθος... 
  • Η διεκδίκηση ενός ενεργητικού ρόλου στα τεκταινόμενα της περιοχής πριν αχρηστευτεί πλήρως η γεωπολιτική της παρουσία...

Απαιτεί η ανατροπή στα πρόσωπα... Και η ανατροπή στις αντιλήψεις... Να συνδυαστεί με την την οριστική ακύρωση των πολιτικών της δουλοπρέπειας που στραγγαλίζουν τη χώρα.

Κι αυτό απαιτεί... Διαφορετικό σύστημα πολιτικών αντιλήψεων... Διαφορετική σύνθεση στους πρωταγωνιστές του πολιτικού παιχνιδιού... Διαφορετικό στοίχημα για την ίδια την κοινωνία...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικά μας άρθρα...

Η γεωπολιτική "κατάρα" της πατρίδας μας και η αποσταθεροποίηση που κλιμακώνεται στη Βαλκανική







1 σχόλιο:

  1. Ποια ειναι η αποψή σου για τον Κιτσικη ;
    https://www.facebook.com/dimitri.kitsikis/posts/1942808262496830

    ΑπάντησηΔιαγραφή