Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Όταν οι Πηλιογούσηδες μιλούν για πατριωτισμό και αξιοπρέπεια, εμείς οφείλουμε να ρίχνουμε άπλετο φως στη βρωμερή και δόλια διαδρομή τους...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την ημέρα που ο γιός της Μαργαρίτας, τόλμησε να βάλει στο ελεεινό στόμα του τη λέξη «πατριωτισμός», το μόνο που άνοιξε διάπλατα ήταν οι κερκόπορτες για την ταπεινωτική παράδοση αυτής της πατρίδας.

Και μετά φέρατε τον Παπαδήμο. Έναν πρόθυμο λογιστή, για τον οποίο η μοναδική αξία, είναι η γραμμογράφηση μιας λογιστικής καρτέλας. Ένα δεύτερο κύμα πατριωτισμού σάρωσε τη χώρα. Το πλιάτσικο και οι πρακτικές της Καμόρας, αναγορεύτηκαν σε «νόμους του κράτους». Τα ταμεία κουρσεύτηκαν. Το όποιο κοινωνικό θησαυροφυλάκιο άνοιξε, και παραδόθηκε μαζί με το περιεχόμενό του στους πασάδες του σουλτανάτου.

Και μετά ήρθαν οι εκλογές. Δύο ακριβοπληρωμένες εκλογές για να καταλήξουμε πού??? Στο να ανατεθεί και πάλι στα ίδια σκατά η διακυβέρνηση του τόπου. Ο νεοδωσίλογος διαδέχτηκε τον αρχιδωσίλογο στην πρωθυπουργία, και μαζί με το σοσιαλδεξιό και  το αριστεροδέξιο δεκανίκι του, ανέλαβαν εργολαβικά...
να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη βιομηχανία εξαπάτησης που στήθηκε ποτέ στον πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, η τύχη της χώρας έχει ανατεθεί και πάλι σε έναν πρόθυμο λογιστή. Σ αυτόν τον πολιτικό ...ογκόλιθο που ακούει στο όνομα (και πράμα) Στουρνάρας. Σ έναν άνθρωπο δηλαδή, που το μόνο για τον οποίο είναι ικανός, είναι να του δίνεις δέκα ευρώ χαρτζηλίκι για να πηγαίνει να πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Κι όμως... σ αυτόν τον άνθρωπο ανατέθηκε τι??? Να διαπραγματευθεί με τις συμμορίες.

Τι είναι ο Στουρνάρας ελεεινοί???
Ένα πρόθυμο ανθρωπάκι είναι, με εθνική συνείδηση ανύπαρκτη. Ένας φτηνός διεκπεραιωτής είναι, που στη χώρα της αθλιότητας ακριβοπληρώνεται για να διεκπεραιώνει εκκρεμότητες. Χωρίς αρχές… Χωρίς αξίες… Χωρίς κυρίαρχο ζητούμενο… και με μοναδικό αντικείμενο την αρχειοθέτηση διεκπεραιωμένων φακέλων.

Αυτό το πράγμα χρειάζεται μια πατρίδα ελεεινοί, που οφείλει να οργανώσει την αντεπίθεσή της με το λαό πρωταγωνιστή και με φουλαρισμένες τις μηχανές οραματιζόμενη το μέλλον??? Έναν Στουρνάρα χρειάζεται??? Και 153 πολιτικά ανθρωπάκια (εξ ίσου καλοπληρωμένα) για να υπερψηφίζουν τις αποφάσεις του???
Ποια χώρα μπορεί να προκόψει με έναν Στουρνάρα σε θέση ευθύνης να διαχειρίζεται τις τύχες της στο παζάρι των ισχυρών και των ανελέητων συμμοριών???

Και η Βουλή???
Αυτό το έκτρωμα που επιμένετε υστερόβουλα να χαρακτηρίζετε ως Ναό της Δημοκρατίας??? Είναι και αυτή κομμάτι του «πατριωτισμού» σας και της προσήλωσής σας στις διαχρονικές αξίες της Δημοκρατίας και του «πολιτικού πολιτισμού»???

Πως μπορεί να συμβάλλει στη μαχητική φυγή μιας κοινωνίας προς τα μπρος, μια Βουλή που την έχετε μετατρέψει σε πλυντήριο ανομημάτων… σε καθαρτήριο απατεώνων… και σε βιομηχανία νομιμοποίησης κατοχικών διαταγμάτων???

Ποια συμβολή και σε τι μπορεί να έχει μια Βουλή χωρίς αξιοπρέπεια… Μια Βουλή που καταπατά πρώτη κάθε εθνικό συμβολισμό… Μια Βουλή που μέσα σ αυτήν μεταφέρουν τα κουφάρια τους προσκυνημένα  ανθρωπάκια που ακριβοπληρώνονται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού για να υπερψηφίζουν τις επιλογές των δημίων του???

Είναι λαϊκισμός όλα αυτά ελεεινοί???
Και ο πραγματισμός ποιος είναι??? Η παραγωγή πολιτικού έργου πως εκφράζεται???
Η προσωπική αξιοπρέπεια αυτού του ακριβοπληρωμένου τσίρκου πού είναι όταν ακούει κάθε φορά τα πολιτικά ανδρείκελα που στηρίζει…
Άλλοτε να απειλούν το λαό με την κόλαση του Δάντη…
Άλλοτε να επικαλούνται το φως στο τούνελ που δεν άναψε ποτέ…
Άλλοτε να υμνολογούν την «ανάπτυξη» που έρχεται μπουσουλώντας, αλλά που ποτέ δεν βρήκε το δρόμο της γι αυτή τη δύσμοιρη χώρα…
Και δεν έχουν τα αρχίδια να πουν: «Ως εδώ άθλιοι…. Φτάνει το ψέμμα και η κοροϊδία… Εξαπατήσατε το λαό… Προδώσατε την πατρίδα… Και το μόνο που σας πρέπει είναι τιμωρία παραδειγματική».

Το είπε αυτό η Βουλή της ντροπής ή μήπως ακριβοπληρώνεται για να σηκώνει ψηλά το βρώμικο χέρι της σε κάθε αθλιότητα???
Αυτό το τσίρκο δεν υπερψήφισε τις επιλογές της συμμορίας του Καστελόριζου???
Αυτό το τσίρκο δεν μετέτρεψε σε νόμους του κράτους, τις επιλογές του Παπαδήμιου???
Αυτό το τσίρκο δεν υπερψηφίζει τα νομοθετήματα του άθλιου λογιστή που οδηγούν τον τόπο στην απόλυτη απαξίωση και το λαό στην απελπισία???
Αυτό το τσίρκο δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης που εξαπατούν συστηματικά το λαό και ταπεινώθηκαν ακόμη και με την ίδια την υπογραφή τους???

Ποιά εμπιστοσύνη??? Σε ποιους αγύρτες??? στο όνομα ποιών προβλέψεων που δικαιώθηκαν??? Είναι δυνατόν να συνιστά Βουλή ένας θίασος από στοιχημένες μαριονέτες χωρίς συνείδηση… χωρίς εθνικές προτεραιότητες… χωρίς ούτε καν τη στοιχειώδη ευθιξία να σεβαστούν τον ίδιο τους τον εαυτό???

Αν όλα τα παραπάνω είναι λαϊκισμός…
Αν υπάρχει έστω και ένας ηλίθιος σ αυτόν το τόπο που να εμπιστεύεται έναν ψεύτη πρωθυπουργό, έναν αδίστακτο αντιπρόεδρο που δεν άφησε άρθρο του Συντάγματος που να μην το κουρελιάσει… και έναν ανόητο Στουρνάρα με τις γνωστές προβλέψεις του…

Τότε ο μόνος πραγματισμός που απομένει είναι η καθολική εξέγερση, η άμεση ανατροπή και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Μια τιμωρία που δε θα την προσδιορίζει ο κατάπτυστος νόμος Βενιζέλου περί παραγραφής της ευθύνης των υπουργών, αλλά ο τιμωρός λαός που θα πρέπει να πάρει στα χέρια του τις τύχες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου