Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΚΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

Κλιμακώνει η Άγκυρα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με μια σειρά κινήσεων που παρακολουθούνται πλέον όχι μόνο από την Αθήνα.. 

Το ''μέτωπο '' που επαναφέρει είναι αυτό των Ιμίων όπου , σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, σήκωσε, λέει, 5 ελικόπτερα για να απαντήσει σε ελληνική παρενόχληση!
Συγκεκριμένα κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής - Λιμενικού ...παρενόχλησαν τουρκικά αλιευτικά που αλίευαν στην περιοχή των Ιμίων, καθώς και φορτηγά πλοία, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Ορισμένοι Τούρκοι αλιείς επέστρεψαν, λέει, στους...
λιμένες του Γκιουμουσλούκ και του Τουργκούτρέις και στο μεταξύ 5 ελικόπτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ιμσίκ έφθασαν στην περιοχή και άρχισαν να πετούν πάνω από τα περιπολικά του ελληνικού Λιμενικού, τα οποία αποσύρθηκαν, λέει, στη συνέχεια μπροστά στην Κάλυμνο.
Σε διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα και σε δυτικές πρωτεύουσες που έχουν καταγράψει τις τουρκικές κινήσεις αλλά και την δημόσια ρητορική του κ Ερντογάν κλπ εκτιμούν ότι η Αγκυρα ενδεχομένως να κινείται βάσει σχεδίου ή ότι η κυβέρνηση Εντογάν ''παρασύρεται'' στην δημιουργία κλίματος από ''κέντρα'' που έχουν άλλους σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι για τα ''περιστατικά'' που δημιουργεί η τουρκική πλευρά τον τελευταίο μήνα έχουν διακριτικά ζητήσει πληροφορίες από ελληνικές πηγές ξένοι διπλωμάτες.

Ούτε τυχαίες είναι οι τελευταίες απαντήσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ ."Επιπροσθέτως,(σ.σ. του διαβήματος) η Ελλάδα ενημερώνει ανελλιπώς εταίρους και συμμάχους, αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς για κάθε παραβατική συμπεριφορά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός του κ. Κ.Κούτρας με αφορμή μια από τις τελευταίες παραβάσεις της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου