Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ... ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...
 
Μιλάμε για απίστευτη βρωμιά - Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας.

Με νομοθετική πρωτοβουλία αίσχους, ετοιμάζονται να ξαναπαίξουν το παιχνίδι μιας κορυφαίας εθνικής πρόκλησης με τις πράπεζες, αφού πρώτα φέσωσαν τον Ελληνικό λαό με το πριμ - πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησής τους. Όπως διαβάζουμε λοιπόν σήμερα... στο "ΒΗΜΑ", τα κατοχικά ανδρείκελα, ΧΑΡΙΖΟΥΝ στους ιδιώτες τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, φροντίζοντας πρώτα να καταστήσουν αθώους με φωτογραφικό νόμο, όσους τολμήσουν να προσυπογράψουν αυτό το έκτρωμα. Η δικαιοσύνη σιωπά... Η αντιπολίτευση δεν προειδοποιεί για παραδειγματική τιμωρία οσων τολμήσουν αυτο το αίσχος... Γιατί???
 
Εναλλακτικά σενάρια για αλλαγές στον νόμο της ανακεφαλαιοποίησης επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο από τη μία πλευρά την κεφαλαιακή ενίσχυση με είσοδο ιδιωτών επενδυτών στη Eurobank μέσα στο α' τρίμηνο του 2014 και από την άλλη τη διευκόλυνση της επιστροφής των υπόλοιπων τριών συστημικών ομίλων σε ιδιωτικά χέρια με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για το Δημόσιο.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ξεπερασμένο, δεδομένου ότι δημιουργήθηκε για τις απαιτήσεις των αναγκαίων αυξήσεων κεφαλαίου μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ετοιμάζουν την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Στόχος είναι ως και το τέλος του έτους οι αλλαγές να έχουν περάσει από τη Βουλή, καθώς βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, θα πρέπει τους πρώτους μήνες του νέου έτους να επιχειρηθεί η μερική ιδιωτικοποίηση της Eurobank, η οποία θα χρειαστεί κεφάλαια περί τα 2 δισ. ευρώ.

Δεδομένου ότι το ΤΧΣ κάλυψε το περασμένο καλοκαίρι το σύνολο της αρνητικής θέσης της τράπεζας, μετά την αποτυχία προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών, θα υποστεί ζημιές εφόσον εισέλθουν στο κεφάλαιό της νέοι μέτοχοι στην παρούσα φάση και αποκτήσουν τίτλους στις τρέχουσες αποτιμήσεις ή και χαμηλότερα.

Για τον λόγο αυτόν η διοίκηση του ΤΧΣ έχει ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να της παρέχεται η νομική κάλυψη προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα, θεωρώντας την καταγραφή υποαξιών με τα σημερινά δεδομένα αναπόφευκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου