Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Στον απόηχο μιας είδησης - Στα απόνερα μιας μειοδοσίας

“…κι απ’ όσα διάβασα ένα κράτησα καλά.
Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος
Θα την αλλάξουμε τη ζωή
...παρ’ όλα αυτά...»
Κ.Γώγου

Μετά την ανακοίνωση της ευχάριστης είδησης ότι η υπόθεση της μήνυσης του πρώην βουλευτή Σπύρου Δανέλλη κατά της γράφουσας κι ενός μέλους του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών τέθηκε οριστικά στο αρχείο, οφείλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους μας συμπαραστάθηκαν και ιδιαίτερα στο δικηγόρο,  κ. Γιώργο Φραγκούλη που μας υποστήριξε αφιλοκερδώς, στοχεύοντας στην ανάδειξη της καταστρα-τήγησης κάθε έννοιας δικαίου με την ανυπόσταση κατηγορία που μας προσήψε ο πρώην βουλευτής, επικαλούμενος την υποτιθέμενη βία που εισέπραξε από τις προειδοποιητικές επιστολές του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών,  που τον έθεταν προ των ευθυνών του, ενόψει της υπογραφής της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι τραγελαφικό, όπως αποδεικνύεται από την ιστορική συγκυρία, αυτός που ουσιαστικά συνέβαλε με την υπογραφή του στην αποσταθεροποίηση της ιστορικής συνέχειας και της ακεραιότητας του ελληνικού κράτους, παραχωρώντας όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς, με την...
εκτρωματική συμφωνία των Πρεσπών, να μας κατηγορεί για επικίνδυνους εχθρούς του, που θα απασφαλίζαμε το ναρκοπέδιο του αδιατάρακτου κατά τα άλλα, πολιτικού βίου της χειμαζόμενης χώρας μας.Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, η πλήρης κατηγορία ήταν: -βία κατά πολιτικού κόμματος και παράνομη βία΄που μετατράπηκε στην πορεία σε κακούργημα! Σημειωτέον ότι στην εξώδικη επιστολή του κινήματος που στάλθηκε ηλεκτρονικά σε όλους τους βουλευτές, αναφέρεται μεταξύ άλλων «απειλητικών»: «...επειδή δεν απειλούμε τη σωματική ακεραιότητα κανενός, από εσάς, παρά μόνο για τις συνέπειες που ενέχουν οι πράξεις σας σύμφωνα με το Σύνταγμα που ορκιστήκατε... Σας δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε και θα μετέλθουμε την όποια δυνατότητα μας δίνει το Σύνταγμα για να υπερασπιστούμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη».

Προφανώς το να διατρανώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης ότι θα ασκήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα,για το συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα που οι γείτονες Σκοπιανοί το απέρριψαν με δημοψήφισμα, ενώ εμείς οι Έλληνες δε ρωτηθήκαμε,  ερμηνεύτηκε από τον πολιτικό εγκέφαλο που έχαιρε πολιτικής ασυλίας, ως απειλή παράνομης βίας ή απόπειράς της και μας αποκάλεσε επιπλέον, προκλητικότατα γραφικούς, προβοκάτορες, αφελείς, έχοντες ιδιοτελείς σκοπιμότητες, πατριδοκάπηλους, αντεθνικώς δρώντες...
Όμως ... «έστι ουν δίκης οφθαλμός» και παρόλη τη γενικευμένη συσκότιση, είδε και απεφάνθη, περί του δικαίου των πραγμάτων!

Γνωρίζουμε επίσης, πως στη φύση, όταν η θάλασσα γαληνεύει μετά από τρικυμία, συνήθως στην ακρογιαλιά ξεβράζονται διάφορα, κάπως έτσι και στον πολιτικό βίο, όταν επέρχεται νηνεμία μετά από σαρωτικές διαδικασίες, στέκονται αντικείμενα, ένθεν κακείθεν και όσοι διαθέτουν στοιχειώδη κρίση , βγάζουν τα συμπεράσματά τους!

Αλεξάκη Βασιλική
Ηράκλειο 26/10/19


1 σχόλιο:

  1. Ο γνωστός Δανέλης που στο μακρινό 2018 μαζί με τον τότε πρόεδρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και άλλους προσπαθεί να μας πείσει για το νομοσχέδιο των Πρεσπών που θα περάσει αργότερα:
    https://youtu.be/_3vqsLoJtw4

    ΑπάντησηΔιαγραφή