Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Καραμπινάτος φασισμός με πέτσινο περιτύλιγμα "δημοκρατίας"

Ξεμπερδέψτε το λίγο με την "δημοκρατία" παιδιά γιατί αυτό που έχετε στο μυαλό σας συνιστά καραμπινάτο ΦΑΣΙΣΜΟ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία…


Λογικό είναι ο καθένας μας να έχει την ΔΙΚΗ του άποψη. Από τύχη η από υποχρέωση μόνο, θα μπορούσα να έχω ΕΓΩ την ΔΙΚΗ σου άποψη ή το αντίθετο. Ποιός μπορεί λοιπόν να κατηγορεί κάποιον επειδή έχει την ΔΙΚΗ του άποψη. Και κυρίως στη βάση ποια λογικής νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε να επιχειρεί να εμφανίσει «τον μικρόκοσμο της προσωπικής άποψης» ως κάτι μεμπτό που μπορεί να το πετάξει στο πυρ το εξώτερο;

Ακόμη και αν ο φορέας της όποιας άποψης, την εγκαταλείψει και υιοθετήσει την άποψη του επικριτή του, πάλι θα είναι κάτοχος άποψης άρα πάλι θα στοχοποιείται από τους φορείς αυτής της ιδιότυπης ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, που θεωρούν πως είναι πρόβλημα το δικαίωμα στη γνώμη και στην άποψη.

Δηλαδή τι ακριβώς προτείνετε κύριοι;
Να παραιτηθούμε από το αυτονόητο δικαίωμα να έχουμε γνώμη και να υιοθετήσουμε τη δική σας για να γίνουμε πολλοί;

Επειδή λοιπόν παράγινε το κακό με τους εξυπνακισμούς του διαδικτύου, ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής:... 
  • Πρώτον: Η ύπαρξη γνώμης είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι φασισμός, και φασισμός θα παραμείνουν με ότι περιτύλιγμα και αν τα σερβίρεις.
  • Δεύτερον: Η γνώμη πρέπει να αφορά σε κάτι συγκεκριμένο. Διαφορετικά είναι ένα ορφανό υποσύστημα ιδεών, που για τίποτε σοβαρό δεν μπορεί να το λαμβάνει ο οποιοσδήποτε  σοβαρά υπ’ όψιν του.
  • Τρίτον: Η εγκυρότητα της γνώμης δεν κρίνεται από την ταυτότητα του φέροντα, αλλά από την ικανότητά της να δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα και τα ουσιαστικά.
  • Τέταρτον: Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική της, κρίνεται στο πεδίο της σύγκρουσης των αντιλήψεων σε σχέση πάντα με την πληρότητα των απαντήσεων που έχει την δυνατότητα να δώσει.
Κάπου εκεί τελειώνει ο διάλογος, και αρχίζει η δουλειά με βάση αποφάσεις.

Όποιος φοβάται ή αμφισβητεί την ικανότητά του να πείσει, είναι φρονιμότερο να παραμείνει σιωπηλός παρά να διολισθαίνει στο φασισμό υποκρινόμενος ότι έτσι υπερασπίζεται την δημοκρατία.

Αν οι προσπάθειες να δώσει αυτός ο λαός συντονισμένα και αποφασιστικά την μάχη απέναντι στο σύστημα της υποτέλειας δεν ευοδώθηκαν, δεν φταίει το γεγονός ότι ο καθένας διαθέτει γνώμη και διεκδικεί το δικαίωμα να την διατυπώνει ελεύθερα.

Φταίει το ότι οι ανασφαλείς και οι ανεπαρκέστατοι, δεν θέλησαν και δεν τόλμησαν να θέσουν στη δοκιμασία του διαλόγου ΤΗΝ ΔΙΚΗ τους την γνώμη, δαιμονοποιούν όλες τις υπόλοιπες αμφισβητώντας το δικαίωμά τους να υπάρχουν.

Κι αυτό δεν είναι μια απλή ανεπιβεβαίωτη υπόθεση. Αν ψάξει κανείς το παρελθόν των φορέων αυτής της αντίληψης, θα διαπιστώσει πως είναι γεμάτο αναποφασιστικότητα, ατολμία, και στάση φοβική απέναντι σε κάθε απόπειρα κοινής δράσης και στάσης. Η ψευδαίσθηση της πρωτοκαθεδρίας και ο συνακόλουθος φόβος της πιθανής της απώλειας, έσκιαζε τα πάντα...

Αυτό όμως είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ με όποιον ψευτοδημοκρατικό φερετζέ και αν τον καλύψεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου