Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δυναμικό κίνημα πολιτικής αντίστασης ή ρωμαλέο κίνημα πολιτικής ανατροπής;

Η επίσημη «πρώτη» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δεν συνιστά απλώς μια λειτουργική τροποποίηση στη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών…


Πρόκειται πριν απ όλα για μια θεμελιώδη μεταβολή θεσμικού χαρακτήρα, που αγγίζει πλέον την ίδια την ταυτότητα της εξουσίας. Γι αυτό και δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως μια ακραία απεχθής και ανάλγητη δημευτική πρακτική μόνον, αλλά  να ατιμετωπίζεται ως μια παντελώς απαράδεκτη παρέμβαση που ενσωματώνεται με βίαιο τρόπο στην πολιτική καθημερινότητα του λαού μας, και συντελείται με όρους πραγματικής πολιτικής εκτροπής.

Ως τέτοια λοιπόν επιχειρεί να επιβάλει στο πολιτικό στερέωμα - και κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας - έναν άλλο κτήτορα των μηχανισμών της ίδιας της εξουσίας, και αυτό συνιστά ένα καινούριο δεδομένο που τροποποιεί αντικειμενικά, τους ίδιους τους όρους της πολιτικής πάλης, άρα και το ίδιο το περιεχόμενο του αγώνα μας για την αναγκαία πολιτική ανατροπή.

Στην καινούρια κατάσταση που διαμορφώνεται, το πρώτο πράγμα που «κλειδώνει» οριστικά, είναι η βεβαιότητα πως...
η υποθηκευμένη περιουσία των Ελλήνων πολιτών, έχει στοχοποιηθεί αμετάκλητα, αφού μέσω αυτής: 
  • Θα αιματοδοτηθεί η ταμειακή ρευστότητα των τραπεζών με τουλάχιστον 10 δις μέσα στην επόμενη διετία. Ενώ με αντικείμενο αυτήν…
  • Θα τροφοδοτηθεί με «πρώτη ύλη» που υπεξαιρέθηκε «κοψοχρονιά», η μεγάλη μπίζνα του real estate, που πρόκειται να γράψει νέα «λαμπρή ιστορία» στα χρόνια που έρχονται στην εκποιημένη μας πατρίδα.
Το δεύτερο στοιχείο είναι η πραξικοπηματική στην ουσία της πρακτική, μέσα από την οποία η περίεργη συμμορία, «θεσμών», τραπεζιτών και επιλεγμένων συμβολαιογράφων, αναβαθμίζεται σε πραγματικό κτήτορα και εντολέα του μηχανισμού καταστολής αλλά και της ίδιας της νομοθετικής εξουσίας. Πρόκειται για πράξη που ισοδυναμεί με πολιτική εκτροπή, και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Το τρίτο στοιχείο, είναι οι περαιτέρω «θεσμικές» μεταλλάξεις που όλα δείχνουν πως ήδη έχουν δρομολογηθεί, μέσω των οποίων τροποποιούνται δραματικά και οι ίδιοι οι όροι που θα διέπουν τη θέση των πρωταγωνιστών σε αυτό το εξαμβλωματικό καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της περιουσίας των πολιτών.

Παράπλευρο θύμα αυτών των αλλαγών, θα είναι και οι συμβολαιογράφοι. Οδηγούμαστε σε κλάδο δύο ταχυτήτων, με τους waffen συμβολαιογράφους να ασελγούν ανεμπόδιστοι και με διασφαλισμένα υπερπρονόμια πάνω στο κουφάρι της χώρας και της υπερχρεωμένης Ελληνικής κοινωνίας, και τους λοιπούς επαγγελματίες του χώρου που σέβονται τον κώδικα, την δεοντολογία και την αξιοπρέπειά τους, να περιθωριοποιούνται και να εκβιάζονται με τρόπο επιδεικτικό.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια καινούρια κατάσταση... 
Με την ίδια την διαδικασία των πλειστηριασμών να προσλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση στο πλαίσιο ενός συνολικότερου επιθετικού σχεδιασμού, που ενορχηστρώνουν οι συμμορίες των ισχυρών, των τραπεζιτών και των ξένων εντολέων, με την στήριξη των σφετεριστών της πολιτικής εξουσίας, είναι αυτονόητη πλέον η ανάγκη να προσλάβει διαφορετικά χαρακτηριστικά και το ίδιο το κίνημα της αποτροπής τους.

Και το κυρίαρχο στην ποιοτική αναβάθμιση αυτού του κινήματος, είναι η ανάγκη να αποκτήσει καθαρά, πολιτικά «επιθετικά» χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η οριοθέτησή του ως κίνημα αποτροπής έχει ξεπεραστεί εκ των πραγμάτων, και η ανάγκη να προσλάβει το χαρακτήρα πολιτικού κινήματος ανακοπής και εν τέλει ακύρωσης των πολιτικών υπεξαίρεσης και δήμευσης της ιδιοκτησίας των Ελλήνων πολιτών, είναι πλέον μια ανάγκη υπερώριμη.

Τα κολαστήρια των κατοχικών Ειρηνοδικείων, τίθενται πλέον υπό καθεστώς αυξημένης προστασίας από τις δυνάμεις καταστολής. Ταυτόχρονα το «θέατρο των επιχειρήσεων» μεταφέρεται και εκτός ειρηνοδικείων, στα γραφεία των «λειτουργών» που προσχώρησαν σε αυτή την εγκληματική πολιτική συμμορία των νεοδημίων, με θύματα τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν συνιστά μια απλή μεταβολή των όρων διαχείρισης ενός προβλήματος, αλλά αποτελεί από μόνη της ένα καινούριο πολιτικό δεδομένο, που προσδίδει και αυτό με τη σειρά του, καινούρια χαρακτηριστικά στην πάλη για την πολιτική ανατροπή.

Τα νέα τμήματα των εργαζομένων που εντάσσονται με πιο ενεργητικό τρόπο σ αυτήν, αλλά και η σταδιακή ενσωμάτωση αυτού του αγώνα στην Ημερήσια διάταξη της δράσης φορέων, συνδικάτων και άλλων κινημάτων, πολιτικοποιεί αντικειμενικά τα αιτήματά του, αναβαθμίζει το χαρακτήρα τους σε αιτήματα που δεν αρκούνται στην κατάδειξη του αποτρεπτικού του χαρακτήρα, αλλά αγγίζουν το συνολικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Στα προαύλια των Ειρηνοδικείων, γεννιέται ένα δυναμικό κίνημα πολιτικής αντίστασης, που είναι χρέος όλων μας να ανοίξει τα φτερά του, και να μετεξελιχθεί σε ένα ρωμαλέο κίνημα πολιτικής ανατροπής.

Χθες για κάποιους ήταν νωρίς... Αύριο για πολλούς ίσως να είναι αργά... Τώρα είναι ή ώρα για σημαντικές πολιτικές αποφάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου