Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο καλός, ο κακός και ο …άσχετος

Τελικά αποδείχθηκαν όλοι τους λειψοί. Όλοι, εκτός από τον χορογράφο...

Αποτέλεσμα εικόνας για IERODIAKONOSτου Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ
μέλους της προσωρινής Π.Γ του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Καλά του ‘κατσε του Παπαχελά. Του πέταξε την φλούδα του Σουλτάνου κι εκείνος την πάτησε σαν πρωτόβγαλτο παιδαρέλι. Στημένα ερωτήματα, και απαντήσεις απόλυτα αναμενόμενες. Αυτές που ήθελε ο δημοσιογράφος για την δημοσιογραφική του επιτυχία. Ή μήπως τέτοιες εντολές εκτελούσε; Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μόνο που δεν τον απασχολούσε, ήταν το εθνικό συμφέρον.

Κι εκεί ξετυλίχτηκαν όλα. Άλλο άβγαλτο παιδαρέλι ο Παυλόπουλος, έπρεπε να επιλέξει μεταξύ δύο κακών επιλογών. 

Η μία ήταν να ακυρώσει την πρόσκληση και να στείλει τον σουλτάνο αδιάβαστο για τις αυθάδεις δηλώσεις του. Αλλά αυτό θέλει κότσια, που ο Πάκης δεν διαθέτει. Αλλά, ούτε και η κυβέρνηση. 

Η άλλη ήταν η χειρότερη επιλογή και τελικά επέλεξε εκείνην. Πάσα του είχε κάνει ο πονηρός δημοσιοπράκτωρ; Πάσα κι εκείνος! Κι ο Σουλτάνος το σήκωσε το γάντι. Θρύψαλα την έκανε την ελληνική εξωτερική πολιτική, μέσα στο...
ίδιο το προεδρικό μέγαρο. Κι άντε μετά να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Τι κι αν επιχείρησε ο Άλεξ να σουλουπώσει λίγο τα πράγματα; Καλά το χειρίστηκε στον αυτοσχεδιασμό του. Δεν λέω. Τον έβαλε στη θέση του. Αλλά ήταν πλέον αργά. Πολύ αργά! Δύο μακρόπνοες εθνικές πολιτικές δύο κρατών, πετάχτηκαν μαζί με τα μπάζα που ξαπόλησε ένας αγύρτης δημοσιογράφος και ένας βλαμμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύσσωμα τα διπλωματικά σώματα, εκατέρωθεν των ακτών του Αιγαίου, να τραβούν να μαλλιά τους. Ρε, τι είν’ ετούτοι; Δράμι μυαλό δεν έχουν;

Καλά, τους δικούς μας τους ξέραμε. Σκράπες από πολιτική, μέχρι το μεδούλι. Αλλά και ο Σουλτάνος; Κρίμα την εικόνα που έκτιζε τόσα χρόνια, ότι είναι τάχα, διορατικός και οξυδερκής. Μάπας κι εκείνος! Πήγε και μάζεψε τα φούμαρα που πουλούσε για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση και τα ‘βγαλε στο σεργιάνι. Κι άντε να τα συμμαζέψεις τώρα!

Τι τις ήθελες τις αναθεωρήσεις, κύριε Ερντογάν μου; Συμβαλλόμενα μέρη της συνθήκης της Λωζάνης είναι η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, το Σερβικό-Κροατικό-Σλοβενικό Κράτος (που δεν υφίσταται πλέον) και η Τουρκία. Άντε βρες τους τώρα να αναθεωρήσουν την σύμβαση! Πλάκα μας κάνεις;

Κι εκεί που ήσουν μια φορά απομονωμένος, τώρα απομονώθηκες δέκα. Διότι, ποιοι θα ήθελαν επαναχαράξεις συνόρων, κύριε Ερντογά μου; Εκτός από τις ΗΠΑ, ουδείς άλλος! Γι’ αυτό και στην έπεσαν όλοι.

Όσον αφορά στα γεράκια των ΗΠΑ, την έστησαν καλά την δουλειά. Ανέθεσαν στον υποτακτικό τους να σου πετάξει το τυράκι κι εσύ δεν την είδες την φάκα. Τα γεράκια, ξέρεις, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά να παγιδεύουν τα θύματά τους για να παίξουν τα γεωστρατηγικά τους παιχνίδια. Ένα θύμα εσύ κι άλλο ένα ο Πάκης! Διότι αυτή την πόρτα της αβύσσου που ανοίξατε στην αφέλειά σας, δύσκολα θα την κλείσετε ξανά.

Α, ρε Παπαχελά. Γάντι σου πήγε η αποστολή που ενέλαβες να φέρεις εις πέρας. Σμπαράλια τα έκανες όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου