Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το φοβισμένο δημοψήφισμα ενός αποτυχημένου μπαγαπόντη

Σήμερα, το μεταμεσονύκτιο διάγγελμα του πρωθυπουργού, η ανακοίνωση δηλαδή ενός δημοψηφίσματος εντός μίας μόνο εβδομάδας, με το ερώτημα «Ναι ή Όχι» στα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, ασφαλώς θα γράψει ιστορία...
ΕΙΚΟΝΑ---Τσίπρας,-Ελλάδα
Φοβόμαστε όμως πως δεν θα είναι καθόλου λαμπερή, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με το ένδοξο παρελθόν μας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται... 
(α) για μία ακόμη υπερβολικά καθυστερημένη ενέργεια εκτός τόπου και χρόνου πλέον, 
(β) όταν δεν ρώτησε καθόλου τους Πολίτες για... 
το τρίτο μνημόνιο των 47 σελίδων που ο ίδιος υπέβαλλε στους δανειστές, 
(γ) όταν είναι το αποτέλεσμα του τρομακτικού αδιεξόδου που η κυβέρνηση μόνη της οδήγησε τη χώρα, 
(δ) όταν δεν υπάρχει χρόνος για να ενημερωθούν σωστά οι Πολίτες, (ε) όταν δεν έχει αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» της επόμενης ημέρας, της 6ης Ιουλίου κοκ.
Επί πλέον, μία κυβέρνηση που απέτυχε οικτρά να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, που δεν τίμησε την υπογραφή που η ίδια έβαλε στην καταστροφική συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, που άδειασε τα ταμεία του κράτους και των οργανισμών του, που δεν τόλμησε να κηρύξει στάση πληρωμών όταν έπρεπε (άρθρο) και που δεν έκανε τίποτα για την οικονομία της χώρας με δική της πρωτοβουλία (ανάλυση), είναι ντροπή να ζητάει την απόφαση των Πολιτών, έχοντας ήδη οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία – στην αδυναμία δηλαδή να εξοφλεί τις υποχρεώσεις της, να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, να μην αναγκασθούν να κλείσουν οι τράπεζες κοκ.
Εκτός αυτού, πρόκειται ίσως για μία απίστευτα δειλή ενέργεια, πίσω από την οποία γίνεται δυστυχώς η προσπάθεια να κρυφτεί η ανικανότητα, η ανεπάρκεια και η αποτυχία των στελεχών της κυβέρνησης, καθώς επίσης να μεταφερθούν επαίσχυντα οι ευθύνες στους Πολίτες – οι οποίοι δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ και με κανέναν, ενώ την αγκάλιασαν με απόλυτη εμπιστοσύνη, θεωρώντας πως θα ανακτούσε τη χαμένη αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου