Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Στον κατήφορο του εκφασισμού δεν υπάρχει πάτος

Έχω μιλήσει κατ επανάληψη για το φαινόμενο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και αφορά στη διαδικασία εκφασισμού της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά του τμήματος εκείνων των νεόκοπων ψηφοφόρων του, που ανακάλυψαν όψιμα στο ΣΥΡΙΖΑ το μέντορα του μέλλοντός τους...

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιογραφοι φερεφωνα


Ένα παράδειγμα σαν αυτό που θα σας παραθέσω στη συνέχεια είναι αποκαλυπτικό. Μια κυρία - δημοσιογράφος δηλώνει - με τ όνομα Γεωργία Κοντράρου (Georgia Kontrarou), η οποία στην ιστοσελίδα της στο φέϊς μπουκ, στις δέκα αναρτήσεις που θα βάλει, οι δεκαπέντε από δαύτες λιβανίζουν τη Ζωή και το "θεάρεστο έργο της", σήμερα "τιμά" τους αναγνώστες της με την εξής πληροφορία:...

"Ο βουλευτής του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος αποκάλυψε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται ότι το χρέος μας είναι <παράνομο, επονείδιστο και απεχθές>. Τα περί προδοτικής στάσης του ΚΚΕ σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές τα έχω διαβάσει. Το σημερινό όμως το ζω."


Όλοι εσείς ξέρετε πως έχω ασκήσει δριμύτατη κριτική στην πολιτική και τους χειρισμούς του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα, και ξέρετε καλά πως δε μασάω τα λόγια μου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορεί κανείς να ανεχτεί να πλασάρεται ως είδηση το δηλητήριο της εμπάθειας, και ο βιασμός της αλήθειας.

Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει αν η συγκεκριμένη κυρία εξαργυρώνει και με ποιό τρόπο εξαργυρώνει αν εξαργυρώνει το πάθος της για τη Ζωή και την εμπάθειά της για οτιδήποτε πέραν του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ξέρω είναι πως το ΚΚΕ - συμφωνεί ή δε συμφωνεί κανείς μαζί του - είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καθαρή θέση για το χρέος χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ζητά την άμεση και μονομερή διαγραφή του χρέους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως επίσης είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει καταθέσει πρόταση για άμεση κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Και αυτά δε μπορεί να μη τα ξέρει, να μη τα είδε, να μη τα άκουσε, κάποια που δηλώνει δημοσιογράφος.

Το να προβάλλεται λοιπόν ως είδηση¨αυτή η αθλιότητα, και μάλιστα από μια κυρία που δηλώνει δημοσιογράφος, είναι κάτι που δεν τιμά ούτε την αλήθεια ούτε τους αναγνώστες της. Ας την κρίνουν όμως οι αναγνώστες της, με μέτρο τη δική τους κρίση και πολιτική ωριμότητα.

Εγώ, αντί άλλου σχολίου λοιπόν και για να ξέρουμε τι μας περιμένει, παραθέτω σχετικό άρθρο μου που νομίζω πως είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου