Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι του Κοτζιά στα Σκόπια ο οποίος δηλώνει πως: "Ο καθένας έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του"

Κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στην πΓΔΜ, όπου συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον ομόλογό του, Νίκολα Ποπόσκι...

http://www.echedoros-a.gr

Ο Κοτζιάς τόνισε ότι ο πολιτισμός έχει τεράστιες δυνατότητες για τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και ότι πρέπει και οι δύο να...
εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα ήθελε να βοηθήσει τις φιλοδοξίες των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  και ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα στη δική του (εθνική) ταυτότητα», αλλά πρόσθεσε ότι είναι κατά του «ακραίου εθνικισμού».

«Δώρο στα Βαλκάνια η ύπαρξη του κράτους των Σκοπίων» 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε:
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική πιστεύει ότι η χώρα αυτή (το «η χώρα αυτή» είναι η μοναδική έκφραση αναφοράς του Κοτζιά για την πΓΔΜ) έχει όφελος και είναι φορέας της σταθερότητας και της ασφάλειας. Εμείς κάνουμε  ό, τι μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο δρόμο σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι  η ύπαρξη και η σταθερότητα αυτής της χώρας είναι ένα δώρο για τα Βαλκάνια. Υπάρχει μια διαφορά σχετικά με το όνομα, αλλά υπάρχει μια λύση  σε κάθε πρόβλημα».

«Είμαστε αδέλφια»
Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες  δηλώσεις ότι υπάρχει αλυτρωτισμός προς την Ελλάδα από την πΓΔΜ, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι, μαζί με τον συνάδελφό του, συμφωνούν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. (!!! και σ ανώτερα ελληνόφωνε...)

«Η τελευταία ερώτηση σχετικά με τον αλυτρωτισμό… Δεν πιστεύω ότι εγώ ή ο ομόλογός μου είμαστε αλυτρωτιστές . Δεν μιλώ σε αυτό το επίπεδο. Αναφέρομαι  σε αυτό- και θέλω να δοθεί προσοχή στη μετάφραση. Ένας πολύ καλός διπλωμάτης μας μου είπε σήμερα το πρωί ότι στην Αίγυπτο υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Αλεξάνδρεια. Όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά είμαστε υπερήφανοι από το γεγονός αυτό. Πήγα μια φορά στην Ινδία, και οι Ινδοί μου είπαν «είμαστε διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου- ή στο Αφγανιστάν, όπου ήταν η πολιτική μας ήταν καθοδηγητική. Μεγάλη».

Είπε ότι όχι μόνο (η Ελλάδα) δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πΓΔΜ, αλλά ότι (οι Έλληνες) είναι υπερήφανοι που είμαστε αδέλφια, ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ταυτότητα, αλλά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί κανείς δεν πρέπει να αφήσει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο είδος κατάχρησης.

Η ανύψωση σημαίας στο Όλυμπο είναι αλυτρωτισμός
Δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:
«Ένας άνθρωπος που υψώνει τη σημαία του στο Όλυμπο, αποτελεί μια μορφή αλυτρωτισμού», είπε ο Νίκος Κοτζιάς εν κατακλείδι, υπαινισσόμενος την ενέργεια του πρώην επικεφαλής της διπλωματίας, Αντόνιο Μολοσόσκι, ο οποίος ανήρτησε σε κορυφή του Ολύμπου,  την διεθνώς παράνομη πρώην σημαία της πΓΔΜ, που περιέχει τον Ήλιο της Βεργίνας και δημοσίευσε φωτογραφίες του περιστατικού στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Νίκολα Ποπόσκι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν σε 11 μέτρα για συγκεκριμένη συνεργασία, στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, των μεταφορών, της δικαιοσύνης και του εμπορίου.


Ερώτηση: Ποιός δεν κατάλαβε ότι μια νέα εθνική προδοσία βρίσκεται στα σκαριά???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου