Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ψάχνοντας τον "Πινόκιο" των διαπραγματεύσεων

“Ψάχνοντας τον Πινόκιο”. Οι Έλληνες πολίτες που ζουν την αγωνία τους για το πολύ κοντινό μέλλον της χώρας διαπιστώνουν με έκπληξη ότι θα πρέπει να “παίξουν το παιχνίδι της αλήθειας” για να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί με το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης....


Image

Η ελληνική κυβέρνηση μιλά για πρόταση-τελεσίγραφο και επικαλείται όχι μόνο έγγραφα αλλά και...
την φράση του Πολωνού Τούσκ που είπε ότι “το παιχνίδι τελείωσε”. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε στην συνέντευξή του ως το “προδομένο θύμα” της ελληνικής κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε ότι μόνη της εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις. Με την Αθήνα σε χαμηλούς τόνους να τον διαψεύδει. Μόνο που τον διέψευσε με μήνυμά του στο twitter ακόμη και ο αμερικανός δημοσιογράφος Peter Spiegel ανέφερε σε σχόλιό του  στο twitter ακούγοντας τον Γιούνκερ να λέει δημοσίως ότι δεν περιελάμβανε περικοπές στις συντάξεις η πρόταση των δανειστών: "Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων στο πακέτο προτάσεων λέει ο Γιούνκερ. Συγγνώμη, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια”, έγραψε.

Και τέλος η Άνγκελα Μέρκελ να κάνει λόγο πάλι για “γενναιόδωρη” πρόταση προς την Ελλάδα η οποία δεν εξετάστηκε! 

Πως να βγάλει άκρη ένας Έλληνας πολίτης για όσα συμβαίνουν και αφορούν τη ζωή του άμεσα;

Συνήθως λένε σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Στην περίπτωσή μας δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός που δεν αμφισβητεί κανένας και όλους μας αφορά: ο Αλέξης Τσίπρας, που προεκλογικά είχε δεσμευτεί και για σκίσιμο του μνημονίου, είχε φθάσει στο σημείο να δέχεται μέτρα ύψους 8 δις. Άρα τον ελιγμό -την κωλοτούμπα όπως συνηθίσαμε να λέμε- την είχε κάνει. Η άλλη πλευρά “πουλά” ως “παροχή” ένα επενδυτικό πρόγραμμα 35 δις αλλά αρνείται το σημαντικότερο, την διευθέτηση του χρέους. 

Η πρόταση στην οποία είχαν καταληξει σε μια πρώτη συμφωνία οι δύο πλευρές ήταν έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ βαριά για της Ελλάδα. Και η λογική λέει ότι όπως κι άλλες φορές κάτι ζητήθηκε επιπλέον και …χάλασε η “γενναιόδωρη” κατά τη Μέρκελ συμφωνία.

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το ναυάγιο έχει τη σημασία του. Όπως και να μάθουμε ποιος είναι τελικά ο “Πινόκιο” της υπόθεσης. Αλλά πριν απ΄ όλα αυτά προέχει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η οικονομική ζωή της χώρας και συνεπώς και των πολιτών να μπει ξανά σε μια σειρά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου